szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A gyár korábban béremelést jelentett be, de ez sem segített. Szombaton is tárgyaltak a felek, de nem közeledtek az álláspontok, hétfőn újabb sztrájk jöhet.

A szombat délelőtti sztrájktárgyalások a cégvezetéssel semmiféle eredményt nem hoztak, mondta a Mércének Székely Tamás, a Vegyipari dolgozók szakszervezetének elnöke. Hozzátette, szerinte a Hankook „nem érzékeli kellő mértékben a sztrájk súlyosságát.” Úgy látja, a szakszervezet is szeretne megegyezni, a cég azonban szerinte nem érzékeli, hogy a sztrájkhajlandóság Dunaújvárosban „nagyon nagy.”

A lapnak hozzátette, a szakszervezetnek hétfő éjféltől van lehetősége újabb sztrájkakció bejelentésére, ez annak függvénye, hogy a vasárnap 0:30-kor a Hankookkal folytatódó tárgyalásoknak végül mi lesz az eredménye.

A korábbi, egyoldalúan bejelentett – tehát a szakszervezettel nem egyeztetett – béremeléssel a VDSZ vezetője szerint az volt a probléma, hogy a Hankook a béremelés során különböző bérkategóriákat állított fel a „teljesítmény” arányában, de önkéntesen, és úgy oszt ki 10%-tól 22%-ig terjedő béremelést, hogy ezeket a kategóriákat eközben figyelembe veszi.

A VDSZ azonban teljes, átlátható béremelést szeretne, amit kollektív szerződésben is rögzítenének.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
115 millió forint letaglózó ár, még ha egy Audi RS Q8-R-ről van is szó

115 millió forint letaglózó ár, még ha egy Audi RS Q8-R-ről van is szó

Itt egy kis előzetes a megújult Volkswagen Polóról

Itt egy kis előzetes a megújult Volkswagen Polóról

Ütközés, baleset után Verstappen nyerte a Forma-1 futamát

Ütközés, baleset után Verstappen nyerte a Forma-1 futamát