szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Színvonalas kiszolgálást, tiszta és higiénikus környezetet, civilizált csarnokokat.

Követeléscsomagot küldött a kormány a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airportnak. Ezek között szerepel a fapadosokat kiszolgáló „bódék” eltüntetése is – írta meg a Magyar Nemzet.

Az úgynevezett bádogterminált az év végéig kell elbontani, ellenkező esetben akár rendeleti úton betiltják az épület használatát – közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Emellett további 76 követelése van még a kormánynak, amely egyértelművé tette: az üzemeltető komoly szankciókra számíthat, ha gondatlan a saját tulajdonával.

Ezután megkerestük a Miniszterelnökséget, szerettük volna megtudni, mi mindent tartalmaz még a 76 pont. Azt a választ kaptuk,

a kormány határozott elvárása, hogy rövid távon – késedelem nélkül – emelni kell az utaskiszolgálás színvonalát, tiszta és higiénikus környezetet teremtve minden, az utasok által igénybe vett területen, illetve civilizált beszállítócsarnokokat és érkezőkapukat kell biztosítani.

A bevezetni tervezett konkrét intézkedéseket nem árulták el, és az azokhoz rendelt határidőket sem, mert még tart az egyeztetés.

A válaszból az még kiderült, hogy a

Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér színvonala el kell, érje legalább a prágai, zágrábi és varsói repülőterek és megközelítse, vagy elérje a bécsiét.

Emlékeztettek: a reptér utasforgalma jelentős mértékben növekedett az elmúlt években, tavaly közel 15 millió utas fordult meg a repülőtéren.

A HVG egy hónapja írt arról, újabb kísérletet tesz az Orbán-kormány, hogy bevegye a budapesti repülőteret, és saját köreihez juttassa a nyereségesen üzemeltethető szolgáltatásokat. A manőver fideszes berkeken belül sem nyerte el mindenki tetszését.

A repteret üzemeltető Budapest Airport terveiről itt írtunk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Négynapos munkahetet és eurót is ígér a Momentum

Négynapos munkahetet és eurót is ígér a Momentum

Kikapott a döntőben Fucsovics Márton

Kikapott a döntőben Fucsovics Márton

Müller Cecília: Nagyon sokan kerülnek most kórházba, olyan fiatalok is, akiknek gyorsan romlik az állapota

Müller Cecília: Nagyon sokan kerülnek most kórházba, olyan fiatalok is, akiknek gyorsan romlik az állapota