Kihívások és lehetőségek – mire számítanak az európai vállalkozások?
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
A spanyol szezon kicsit eltolódott, ezért összecsúszhat a magyarral.
A sárgadinnyével indul májusban a dinnyeszezon, de a magyar termelők nehéz helyzetbe kerülhetnek a szezon elején – írja a Világgazdaság.
A lap azt írja, a magyarországi időjárás eddig kedvezett a dinnyetermelőknek, csak a május eleji hidegebb időjárás okozott gondot, de Spanyolországban a vártnál hűvösebb volt az idő, ezért ott eltolódott a dinnyeszezon, és így összecsúszhat a hazaival.
Ez azt jelenti, hogy a magyar dinnye nehezebben kerülhet a piacra a szezon elején, és az idén is nehéz lesz kilónként száz forint felett adni a magyar dinnyét, holott ez alatt nem nyereséges a termesztés.
A lap megjegyzi azt is, hogy bár folyamatosan csökken a dinnyetermesztés területe Magyarországon, a fejlesztéseknek köszönhetően nőnek a termésátlagok, ezért nem lesz kevesebb magyar dinnye.
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Összefoglaló a kedvezményes konstrukciók feltételeiről: mire, milyen feltételekkel lehet igényelni ilyen forrást?
Főszabály szerint a munkabért forintban kell fizetni. Vannak azonban kivételek, amely esetekben ettől el lehet térni.
Az idénymunkásokat foglalkoztató vállalkozásoknak kihívás a szabályok szigorodása.
Büszkén hirdeti magát Budapest legelőkelőbb éttermei közt a Nobu, az étterem alapvetés a világsztárok között is. Most betekintést kaptunk arról, hogy az alapító Nobuyuki Matsuhisa szellemében hogyan készül náluk a japán konyha egyik legegyszerűbb, mégis legelőkelőbb fogása, a szasimi.
Ruszin-Szendi Romulusz korrupciógyanús ügyeinek felelőséről is kérdeztünk a hadügyminisztert.