szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lezsák Sándor alapítványa milliárdokból épít rekreációs központot Lakiteleken: jurtatábor, barlangfürdő is lesz a területen, a footgolf pályát most adták át. Mindezt a szegedi Fidesz lehetséges polgármester-jelöltjének cége építi, a Szeged-Csanádi Egyházmegyétől kapott területen.

Milliárdokból építkezik Lakiteleken  Lezsák Sándor alapítványa, a rekreációs komplexumban pénteken a footgolf pályát adták át, a parlamenti alelnök végezte el a kezdőrúgást- számolt be a baon.hu. A footgolf alig tíz éves sport, de nálunk már megalakult a szövetsége is, és éppen Lakitelekre álmodták meg az első pályát is, a welness központ közepére. Itt már a jövő héten elindul  a verseny az első kupa megszerzéséért, amely egyben kvalifikációs mérkőzés is lesz a szeptemberi angliai Európa-bajnokságra.

A pályát a Ferroép Zrt építette, a cég tavaly tavasszal nyerte el azt a közbeszerzést, amelyet a Népfőiskola Alapítvány írt ki a kőjurta felújítására, jurtatábor, borkatedrális, lovarda és a Nimród Szabadidőközpont megépítésére. Ez utóbbi része a footgolf pálya. A felsorolt beruházások elvégzésére 1,3 milliárd forintot kapott a cég, de szintén  ez a szegedi vállalkozás nyerte el az idén a Hotel Club Tisza wellness épületeinek kivitelezését is,  415 millió forintért. Korábban a helyi munkásszálló Kincsem Fogadóvá alakítását is a szegedi vállalkozás nyerte el, ez 835 millió forintba kerül a közbeszerzés szerint, és a cégnél landolt egy 4,5 milliárdos beruházás is, de egy májusi hirdetmény szerint még a raktárépületet és kerítést is építhetnek, mindezt 260 millió forintból.

A HVG értesülési szerint rövidesen a Szeged-Csanádi Egyházmegyénél landolhat az egész rekreációs beruházás. A 25 hektáros terület az Egyházmegye tulajdonában van, ők engedték át a területet a lakiteleki Népfőiskola Alapítványnak. Kiss-Rigó László püspök korábban azt mondta,  örülnek, hogy asszisztálhatnak a páratlan beruházáshoz. A HVG januárban arról írt, hogy az ingatlan-komplexumnak ugyan a Népfőiskola Alapítvány a vagyonkezelője, de a húsz évre szóló szerződés jövőre lejár.

Elképzelhető, hogy a kivitelező cég, a Ferroép vezére , Nemesi Pál indul a polgármesterségért Szegeden. Iigaz, maga az érintett azt nyilatkozta, hogy ez még messze nem eldöntött tény. Az ögybennagy a csend, holott az európai parlamenti választásokra ígérte a szegedi Fidesz, hogy megnevezi polgármester-jelöltjét.

Lakiteleken addig is nagy erővel folyik a milliárdos rekreációs beruházás, a tervek szerint 2021-ig az utolsó simításokat is elvégzik. Addig is mehet a footgolf őrület, ha már a foci csalódást okozott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
202 koronavírus-fertőzöttet találtak egy Veszprém megyei szociális intézményben

202 koronavírus-fertőzöttet találtak egy Veszprém megyei szociális intézményben

Koronavírus-fertőzésben elhunyt a Szomszédok és a Kisváros színésze

Koronavírus-fertőzésben elhunyt a Szomszédok és a Kisváros színésze

Újraírt történeteink: társadalom, emlékezet, politika – Drótvágó sorozat 6. rész

Újraírt történeteink: társadalom, emlékezet, politika – Drótvágó sorozat 6. rész