szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

7,6 milliárd forintra értékelték a cégeket, amelyeket önként felajánlottak a KESMA-nak, emellett 6,7 milliárd forint pénz érkezett magánszemélyektől.

Közzétette az első pénzügyi beszámolóját a kormányközeli médiát összefogó Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány – írta meg a G7. A szervezet, amelynek létrejöttét a kormány nemzetstratégiai jelentőségűnek nyilvánította, 14 milliárd forintos vagyont halmozott fel.

A portál úgy számol, hogy a kormányhoz hű lapok egykori tulajdonosai 30 milliárd forintnál is többet költöttek a médiumokra. Ehhez képest amikor ingyen felajánlották ezeket a KESMA-nak, az alapítvány könyvelői 7,6 milliárd forintra értékelték a cégeket. Az éves jelentés szerint emellett belföldi személyektől további 6,7 milliárd forint érkezett, ez a gyakorlatban követelések térítésmentes átadását jelentette.

Fontos itt kiemelni, hogy az éves beszámoló természetesen a 2018 végi állapotokat mutatja. Azóta sok változás történt: a cégeknek már nem csak közös tulajdonosa a KESMA, hanem központi irányítású váéllalatcsoportként működnek, amelynek a Mediaworks lett az uralkodó tagja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Király Linda koronavírusos volt

Király Linda koronavírusos volt

Egy kerékpárgyár kitalálta az autó-bicikli kétéltűt

Egy kerékpárgyár kitalálta az autó-bicikli kétéltűt

A Gazpromnak is az új orosz hitelből fizet Lukasenka

A Gazpromnak is az új orosz hitelből fizet Lukasenka