szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ruandán és Mauritiuson is lényegesen könnyebb vállalkozni, mint Magyarországon – állítja a Világbank Doing Business 2020 című kiadványa.

Ahogy minden évben, úgy a Világbank idén is megmérte, hol a világban a legkönnyebb vállalkozni. A mérés fő szempontja az volt, hogy mennyire könnyű egy vállalkozást elindítani, illetve fenntartani az adott országban.

A listát idén Új-Zéland vezeti, Szingapúr – amely egyébként a világ legversenyképesebb országa - a második, míg Hongkong a harmadik.

Magyarország egy helyet javított legutóbbi helyezésén és 73,4 ponttal az 52. lett a 190 vizsgált ország közül, ami azt jelenti, hogy Kelet-Európából csak Romániát (73,3), Bulgáriát (72) és Ukrajnát (70,2) sikerült megelőzni – vette észre a G7.

Mindez azt jelenti, hogy többek között Montenegró (73,8), Moldova (74,4) és Szerbia (75,7) is előttünk van. A térségi listát egyébként Litvánia (81,6) vezeti Észak-Macedónia (80,7) és Észtország (80,6) előtt.

A lap felteszi azt a kérdést is, hogy kérdés az, hogy a javulást milyen eszközökkel sikerült elérni, ugyanis a Világbank elemzésében pozitív fejleménykényt veszik figyelembe a rabszolgatörvény 400 órányi túlórát engedő passzusát, ami itthon az egyik legtöbbet támadott pont volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Versenyképességi jelentés: a kormány felvette a rózsaszín szemüveget

A Pénzügyminisztérium csak a pozitívumokat vette észre a Magyarországról szóló versenyképességi jelentésben. Magyarország kicsit jobban teljesít, főleg azért, mert sok háztartásban van internet. De az unióban még mindig sereghajtó az ország a WEF szerint: például az egészségüggyel komoly problémák vannak, a kormány politikája nem konzisztens, a vállalkozások kerülik a kockázatokat, csak rövid távra terveznek.

Már videón is látni az Asus játékosoknak szánt csúcsmobilját, a ROG Phone 4-et

Már videón is látni az Asus játékosoknak szánt csúcsmobilját, a ROG Phone 4-et

Az A-Híd újíthatja fel a Lánchidat 18,8 milliárdért

Az A-Híd újíthatja fel a Lánchidat 18,8 milliárdért

Ismét börtönbe kell vonulnia a Samsung első emberének

Ismét börtönbe kell vonulnia a Samsung első emberének