szerző:
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy egymondatos kormányhatározat a csütörtök esti Magyar Közlönyben a rég lejárt június 30-áról november 29-ére változtatta azt a határidőt, ameddig meg kell kötni a megállapodást egy orosz vállalattal az állítólag 1300 vagonra szóló egyiptomi megrendelést elnyert Dunakeszi Járműjavító megvételéről. Vagyis tovább csúszik a sokak által vitatott ügylet.

A hvg.hu májusban számolt be arról, hogy a kormány versenyeztetés nélkül az orosz Transzmasholding magyarországi cégét jelölte ki a kormány által korábban egy „járműgyártó nagyhatalom” megteremtésére szánt Dunakeszi Járműjavító vevőjének. Majd kiderült, hogy szokatlan módon egy diplomata, a londoni magyar nagykövet részvételével alakult e célra két vegyesvállalat.

A Transzmasholding sajtóosztálya akkor a hvg.hu kérdésére megerősítette az 1300 vagonra szóló egyiptomi megrendelést, illetve hogy a kocsik részben Dunakeszin készülnek majd, a projektet pedig magyar Eximbank-hitelből finanszíroznák. A szóvivő augusztusban azt mondta: cége éppen mérlegeli a felvásárolni kívánt cég állapotát és a tranzakcióval járó hasznot, de ez „már csak idő kérdése”, mert komoly terveik vannak Dunakeszivel, a régióban jelentős gyártókapacitást szeretnének itt létrehozni.

Ehhez képest jelent újabb késlekedést a kormányhatározat: Bártfai-Mager Andreának, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek most újabb négy hete van arra, hogy megállapodásra jusson az oroszokkal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Népszava: Többször is meghibásodtak a lélegeztetőgépek a zalaegerszegi kórház intenzív osztályán

Népszava: Többször is meghibásodtak a lélegeztetőgépek a zalaegerszegi kórház intenzív osztályán

“Miért nehezebb a roma gyerekek élete?” – most hat perc alatt megérthetjük

“Miért nehezebb a roma gyerekek élete?” – most hat perc alatt megérthetjük

Több mint 30 ezer alkalmazottat küld el a Disney

Több mint 30 ezer alkalmazottat küld el a Disney