szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A PM 28,6 milliárd forintot osztott szét vállalati támogatásként, ebből 13,8 milliárdot a saját projektcégének adott.

Idén 28 milliárdnyi vállalati támogatást osztott szét a Pénzügyminisztérium, a legtöbb pénzt PM- TÉR6 Kft. nevű vállalat kapta – írta meg a Népszava. A PM rövidítés nem véletlen a cég nevében: ez a vállalkozás a Pénzügyminisztérium saját projektcége, amely a budai Várban található egykori PM-épület felújításáért felel, hogy a tárca apparátusának fele majd egyszer oda költözhessen,

A cég 13,8 milliárd forintot kapott abból a 28,6 milliárdból, amelyet a minisztérium a vállalatoknak nyújtott segítségként elosztott idén.

A második legnagyobb összeget – 5 milliárd forintot – a Kecskemét Fejlődéséért (kockázati) Alap kapta. A KFA egy városi kockázati tőkebefektetési alap, amelynek célja a régió startup rendszerének támogatása.

A harmadik legnagyobb tétel a Törökszentmiklósi Mezőgazdasági (TM) Zrt. 2,49 milliárd forintja. Ennek a cégnek a tulajdonosa Horváth László, a pénzügyminiszter régi barátja.

Frissítés – 12:28

Cikkünk – szemlénk – megjelenése után levelet kaptunk a Pénzügyminisztériumtól. Ezt változtatás nélkül közöljük.

Megtévesztő és félrevezető a Népszava állítása, amely összemossa a magyar vállalkozásoknak juttatott fejlesztési és beruházási támogatásokat a kormánydöntések végrehajtását biztosító forrásokkal. A kormány a Nagyvállalati Beruházási Támogatás keretében 2015 óta 80 milliárd forintnyi támogatást nyújtott a magyar cégeknek, amelyek így több mint 200 milliárd forint technológiai és kapacitásbővítő fejlesztést valósíthattak meg 2400 új munkahelyet teremtve. E támogatások összemosása a Szentháromság téri műemléki épület megőrzését és felújítását szolgáló forrásokkal csúsztatáson alapul.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lengyelországban március végéig több mint 3 millió embert oltanak be koronavírus ellen

Lengyelországban március végéig több mint 3 millió embert oltanak be koronavírus ellen

Az EU keményen az asztalra csapott az oltóanyaggyártókkal való tárgyaláson

Az EU keményen az asztalra csapott az oltóanyaggyártókkal való tárgyaláson

A Google hajlandó fizetni az online tartalomért – egyelőre csak Franciaországban

A Google hajlandó fizetni az online tartalomért – egyelőre csak Franciaországban