szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A lakók panaszkodnak, hogy semmilyen információt nem kaptak, de Horváth Tamás, Rákosmente polgármestere sem tudta pontosan, milyen sportágak kapnak helyet az épületben.

December 4-én XVII. kerület fideszes polgármestere, Horváth Tamás bejelentette, hogy a Pesti úti futballpálya helyén meg fog épülni az a környezettudatos sportcsarnok, amelynek ügye már évtizedek óta húzódik, írja az Index. A lap szerint a közbeszerzési eljárás eredményét idén júliusban hirdették ki, eszerint a nyertes Mészáros Lőrinc ZÁÉV Építőipari Zrt.-je lett, ami az Építő- és épületkarbantartó Zrt.-vel együtt összesen 8 milliárd forintból építheti fel a csarnokot.

Már megtörtént az első kapavágás, amikor a polgármester úgy döntött, lakossági tájékoztatót ad a projektről. Az Index tudósítása szerint a Vigyázó Sándor Művelődési Ház fórumterme teljesen megtelt az eseményre, amelyen valamennyi önkormányzati képviselő is jelen volt.

A ZÁÉV Építőipari Zrt.-től a kivitelezést vezetője elmondta, a tervek szerint 545 munkanap alatt végeznek az építkezéssel, ebben az esetben 2021 márciusára el is készülhet a csarnok, amelynek küzdőtere 47,65x44 méteres lesz, ami alkalmas kézilabda-, kosárlabda- és röplabdameccsek rendezésére is. A leendő épület nettó belmagassága 10 méter, a teljes befogadóképessége pedig 1510 fő lesz. Ebből 306 ülőhely a fix vasbeton lelátókon lesz, ami szükség esetén mobilelátókkal bővíthető.

Ezután a lakosság is feltehetett kérdéseket.

Itt került szóba, hogy mennyiből is készül a sportcsarnok, kiderült, 10,5 milliárd forint lesz a költsége, amire általános morajlás hallatszott a teremből. Többen bekiabáltak és kemény megjegyzéseket tettek a városvezetőnek. Az Index szerint egy idő után elszabadultak az indulatok, de az est moderátora még időben közbelépett.

Végül, ha a legtöbben nem is támogatták, de elfogadták, hogy a XVII. kerületnek szüksége van egy ilyen létesítményre. Sokan kifogásolták viszont a helyszínt, mondván, miért a kerület amúgy is zsúfolt és forgalmas részén kell felépíteni a csarnokot, miközben bőven akad beépítetlen terület a külső részeken.

Többen azt kifogásolták, hogy nem tájékoztatták őket megfelelően a sportcsarnokról, mire Horváth Tamás azt válaszolta, többször is beszámoltak a fejleményekről a kerületi újságban.

A multifunkciós sportlétesítmény jelzővel illetett csarnokról azt is elmondták, hogy a kézilabdától és kosárlabdától kezdve a floorballon át birkózáson át egészen a súlyemelésig számos sportágot szolgál majd a sportcsarnok, és még mászófal is lesz benne. Felszólalt a helyi sportklub, az RKSK íjász szakágának edzője is, aki azt szerette volna megtudni, hogy alkalmas lesz-e íjászatra a csarnok, mivel eddig a futballpályán tartották az edzéseiket, amin viszont most már építkezés zajlik.

„Nem. Én nem láttam a listán” – mondta a polgármester a portál szerint, miközben a papírjait lapozta.

Később az egyik kérdésre a polgármester elárulta, hogy az Európa élvonalába tartozó Rákoshegyi VSE tekései nem kapnak helyet a sportcsarnokban, mert ez a költségek emelkedésével járt volna, de Horváth Tamás elmondta, hogy tervben van egy, csak a tekéseknek szánt terem építése is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több mint kétszer olyan gyorsan olvad a Föld jege, mint 30 éve

Több mint kétszer olyan gyorsan olvad a Föld jege, mint 30 éve

Tavasszal érkezik Varga Juditék javaslata a nagy techcégek hazai szabályozásáról

Tavasszal érkezik Varga Juditék javaslata a nagy techcégek hazai szabályozásáról

Súlyos buszbaleset történt Brazíliában, 21-en meghaltak

Súlyos buszbaleset történt Brazíliában, 21-en meghaltak