szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sokkal több turista érkezett novemberben Magyarországra, mint egy évvel korábban, de a magyaroknak nem ez volt a kedvenc hónapja.

2019 novemberében összesen 4,8 százalékkal nőtt a magyar szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma az egy évvel korábbihoz képest – számolt a Központi Statisztikai Hivatal. A növekedés annak köszönhető, hogy a külföldi vendégek 6,4 százalékkal több éjszakát töltöttek el itt, a magyarok vendégéjszakáinak száma ugyanis 1,1 százalékkal csökkent.

A szállodák szobakihasználtsága 2,4 százalékponttal, 60,5 százalékra nőtt. A kereskedelmi szálláshelyek árbevétele folyó áron 10 százalékkal, 41 milliárd forintra emelkedett.

Az év első 11 hónapját összesítve a vendégéjszakák száma 0,5 százalékkal nőtt 2018 január-novemberéhez képest. A külföldi vendégek 1,6 százalékkal több, a belföldi vendégek 0,4 százalékkal kevesebb vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!