szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Érvénytelenül mondta fel a Mahir Cityposter Kft. a HVG-vel a lap reklámozására kötött szerződést – mondta ki első fokon a Budai Központi Kerületi Bíróság.

A bíróság első fokon érvénytelennek minősítette a Mahir Cityposter Kft. felmondását, amellyel a kormányközeli cég azonnali hatállyal megszüntette a HVG-t népszerűsítő plakátok kihelyezésére létrejött szerződést. A felmondás tavaly áprilisban közvetlenül azelőtt történt, hogy a HVG Rogán Cecíliát ábrázoló címlappal jelent meg, amely az egyes kormánypárti politikusok hozzátartozóinak meggazdagodásáról szóló cikket illusztrálta.

A Mahir Cityposter Kft. akkor a szerződés lehetetlenülésére hivatkozott. Ez olyan körülményt jelent, aminek következményeként lényegében fizikailag válik lehetetlenné a szerződés teljesítése.

A bíróság egyetértett a HVG álláspontjával, amely szerint a felek közötti szerződés határozott időre szólt, azt azonnali hatályú felmondással csak a másik fél szerződésszegése esetén lehetett volna felmondani, de ebben az esetben is csak akkor, ha a felmondással élni kívánó fél előzetesen eredménytelenül szólította fel a másik felet a szerződésszegés megszüntetésére. Minthogy ilyen körülményre a Mahir Cityposter még csak nem is hivatkozott a perben, a bíróság megállapította, hogy a felmondás érvénytelen.

Az ítélettel szemben még fellebbezésnek van helye. A HVG a jogerős ítélet ismeretében dönt a további jogi lépésekről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Covid-oltásra sietett 200 km/h-val egy 88 éves nyugdíjas

Covid-oltásra sietett 200 km/h-val egy 88 éves nyugdíjas

Ezrek tüntettek Moszkvában Borisz Nyemcov meggyilkolásának hatodik évfordulóján

Ezrek tüntettek Moszkvában Borisz Nyemcov meggyilkolásának hatodik évfordulóján

LMP: Kósa Lajos vesztegetési pénzt kaphatott a "csengeri örököstől"

LMP: Kósa Lajos vesztegetési pénzt kaphatott a "csengeri örököstől"