szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elindult első útjára a kelet-kínai Csingtao kikötőjéből a világ legnagyobb konténerszállító hajója. 24 ezer konténert szállít, ezek egymás mellett 150 kilométert tennének ki.

A 339,9 méter hosszú és 61,03 méter fedélzetszélességű hajó fedélzetének területe 24 ezer négyzetméter, azaz három és fél futballpálya férne el rajt - mondta Csang Csun, a csingatói Csinvan Konténerterminál vezérigazgató-helyettese.
Az HMM Algerciras 200-zal több konténert képes szállítani, mint az eddig legnagyobb ilyen hajó. Ha tele van, 24 ezer konténert szállít, ezek egymás mellett 150 kilométert tennének ki - magyarázta Csang Csun.

A 339,9 méter hosszú és 61,03 méter fedélzetszélességű hajó fedélzetének területe 24 ezer négyzetméter, azaz három és fél futballpálya férne el rajt.  Az HMM Algerciras 200-zal több konténert képes szállítani, mint az eddig legnagyobb ilyen hajó. Ha tele van, 24 ezer konténert szállít, ezek egymás mellett 150 kilométert tennének ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt Fülöp  – a brit monarchia elvesztette a mesebeli hercegét

Meghalt Fülöp – a brit monarchia elvesztette a mesebeli hercegét

A Buckingham-palota és a Windsor-kastély előtt is gyűlnek a virágcsokrok

A Buckingham-palota és a Windsor-kastély előtt is gyűlnek a virágcsokrok

Rekordhosszúra nyúlt a síszezon a Mátrában: még szombaton is lehet csúszni

Rekordhosszúra nyúlt a síszezon a Mátrában: még szombaton is lehet csúszni