szerző:
Sztojcsev Iván
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A kisvállalkozások több mint kétharmada nagyobb átállásra kényszerült az elmúlt hónapokban – erre jutott a Magyar Telekom felmérése. Az egyik legfontosabb változás az, hogy a digitális megoldásokban a minőség fontosabb lett, mint az ár, sokan pedig már a második hullámra készülnek.

A magyar gazdasági életben a kisvállalkozásokat érintette legrosszabbul a koronavírus-járvány – erről beszélt Szabó Béla, a Magyar Telekom márka- és kereskedelmi kommunikációs igazgatója a cég online sajtóeseményén. A cég májusban végzett kutatása szerint a kisvállalkozások 69 százaléka nem tudott zavartalanul működni a járvány idején.

Új megoldásokra, egyre nagyobb digitalizációra lett volna szükségük a kis cégeknek már a járvány előtt is, a koronavírus okozta változások erre csak ráerősítettek – magyarázta Iski István, a Magyar Telekom SoHo/SMB Experience Unit vezetője. A kutatás szerint azokat a cégeket, amelyek már a járvány előtt is sokat gondolkoztak a nagyobb digitalizáción, kevésbé ütötte meg a válság.

A céges digitalizáción túl természetesen az is fontos lett idén tavasszal, hogy a dolgozók és cégvezetők otthoni internete minél stabilabb és nagyobb sávszélességű legyen, a vállalkozások számára gyakorlatilag az is mindegy volt, hogy ez mennyibe kerül.

A kis cégek is egyre inkább eljutnak oda a járvány hatására, hogy a digitális fejlesztést nem a legolcsóbb megoldásokkal próbálják megúszni.

A megkérdezettek 27 százaléka a veszélyhelyzet alatt kénytelen volt részben szüneteltetni a tevékenységét, 11 százalék teljesen, 2 százalék más tevékenységbe fogott, 1 százalék pedig megszűnt – mondta el Kis Gergely, a felmérést végző eNet Internetkutató és Tanácsadó Kft. képviselője. A válság főleg a szolgáltató ágazatot érintette rosszul.

Ami pedig a jövőt illeti: 41 százalék szerint a járvány után a cég a mostanival megegyező módon folytatja tovább a működését, 24 százalék pedig teljesen visszaáll a vírus érkezése előtti működésre. A legtöbben most már arra készülnek, hogy akkor is működőképes maradjon a cégük, ha berobbanna a járvány második hulláma, "fejben most már felkészültek a digitalizációra".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Agyevő amőba okozta egy 6 éves texasi kisfiú halálát, katasztrófahelyzetet hirdettek az államban

Agyevő amőba okozta egy 6 éves texasi kisfiú halálát, katasztrófahelyzetet hirdettek az államban

Több új funkció is jön az Outlookba

Több új funkció is jön az Outlookba

Emlékházzá alakítják Kocsis Zoltán otthonát

Emlékházzá alakítják Kocsis Zoltán otthonát