szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A könnyítéseknek köszönhetően áprilisban történelmi rekordot döntött a csomagküldő és internetes kiskereskedelem.

A veszélyhelyzet idejére megkönnyítette a kormány az üzleten kívüli kereskedelmet és a csomagküldést, ezeket a tevékenységeket ideiglenesen bejelentés és nyilvántartásba vétel nélkül folytathatták a napi fogyasztási cikket vagy éttermi ételt forgalmazók.

A veszélyhelyzet megszűnésével azonban ismét be kell jelenteni az illetékes kereskedelmi hatóságnál a házhozszállítást, közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Ezt azoknak a vállalkozásoknak is meg kell tenniük, amelyek az elmúlt időszakban, az átmeneti rendelkezések szerint fogtak bele a házhozszállításba.

Szintén hatályát vesztette az az előírás is, amely a taxisok, taxitársaságok részvételét egyszerűsítette az áruk kiszállításában azzal, hogy mentesítette őket a személyszállításra vonatkozó követelmények alól.

Cseresnyés Péter, az ITM kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára elmondta, hogy a csomagküldő és internetes kiskereskedelem áprilisban történelmi rekordot döntött, az egy évvel korábbi adathoz képest több mint kétszeresére növelte forgalmát. A 114 milliárd forintos értékesítési volumen azt jelenti, hogy a kiskereskedelemben befolyt minden nyolcadik forintot házhozszállításból hozták össze az ágazat cégei.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kazahsztán augusztusra jutott el addig, hogy napi járványadatokat szolgáltasson

Kazahsztán augusztusra jutott el addig, hogy napi járványadatokat szolgáltasson

Még a Ferrarinak is ritka rossz negyedéve volt

Még a Ferrarinak is ritka rossz negyedéve volt

Játszótérre indult a kelenföldi család, amikor az ablakból kiugró férfi rázuhant az édesanyára

Játszótérre indult a kelenföldi család, amikor az ablakból kiugró férfi rázuhant az édesanyára