szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

3,5 milliárd euró után futhatnak a hitelezők.

Fizetésképtelen a Wirecard – erről adott ki közleményt az online fizetési szolgáltató vezetői. Az eddig Németország legnagyobb vállalatai közé tartozó Wirecard a tőzsdei értékének 98 százalékát elvesztette az elmúlt napokban. A könyvvizsgálója, az EY ugyanis nem volt hajlandó aláírni a vállalat éves beszámolóját, mert 1,9 milliárd eurót nem talált a cég mérlegében. Azóta kiderült, hogy ez a pénz valószínűleg nem is létezik.

A botrány kirobbanása után Markus Braun vezérigazgató lemondott, de nem úszta meg ennyivel, a müncheni ügyészség kérésére előzetes letartóztatásba helyezték, és ötmillió eurós óvadékért engedték ki. A gyanú szerint nemlétező bevételekkel duzzasztotta fel a mérleget, hogy pénzügyileg erősebbnek tüntesse fel a cégét.

A Wirecard 3,5 milliárd euróval tartozik a hitelezőinek, ezt gyakorlatilag lehetetlen lenne visszafizetni.

A Reutersnek a cég egyik hitelezője azt mondta:

néhány eurót visszaszerezhetünk pár év alatt, de most leírjuk a hitelt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!