szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Budapest Honvéd arénájának építését az áprilisi egymilliárd után most 6,6 milliárddal támogatja meg a kormány.

Összesen 191,2 milliárd forintot csoportosított át a kormány a kedd esti Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a Gazdaságvédelmi Alapból, amelyet eredetileg a koronavírus-járvány hatásainak mérséklésére és a gazdaság talpra állítására hozott létre – vette észre az Mfor.

Kiemelt közúti projektekre megy el a legtöbb pénz: erre a célra 85 milliárdot szán a kormányzat. Azokra a versenyképesség-növelő támogatásokra, amelyek a koronavírus-járvány miatt váltak szükségessé 69,3 milliárd csoportosítottak át. 10 milliárdból a turizmust, 8,1 milliárdból pedig a vasúti hálózatot fejlesztik majd.

Újabb sporttámogatásokra is futja az összegből.

  • 6,6 milliárdot kap a Budapesti Bozsik Stadion projektje,
  • 2,6 milliárdot a nyugat-magyarországi utánpótlás-nevelési centrum beruházása és
  • közel 1 milliárdot a Nemzeti Sportközpontok.

Nem maradt ki a szórásból a Magyar Művészeti Akadémia, a Petőfi Irodalmi Múzeum és más művészeti és kulturális intézmények, a közgyűjtemények, valamint a gyógyító-megelőző ellátás intézetei.

A Budapest Honvéd stadionjára ebben az évben már másodjára ad pénzt a kormány. Április közepén egymilliárd forintos többelttámogatáshoz jutott a beruházás, akkoriban az Átlátszó arról írt, hogy az induló 5 milliárdos árról a végére akár 17 milliárdosra is drágulhat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!