szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Magyar Posta vezetősége és a szakszervezetek közötti hétfői bértárgyalás sem vezetett eredményre.

Mivel nem sikerült egyezségre jutni a Magyar Posta vezetőségének és a postás szakszervezeteknek a hétfői bértárgyaláson, az érintettek ezért szombat délelőtt demonstrációt tartanak. Az Mfor.hu szerint a szakszervezetek már ki is választották a tüntetés helyszínét, amely Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter irodája előtt lesz.

A hétfői bértárgyalás után valamennyi szakszervezet úgy döntött, hogy csatlakozik a szombati tüntetéshez, ahol egy petíciót terveznek átnyújtani az illetékes kormánytagnak.

A lap emlékeztet: több hónapos szünet után július 1-én ültek le tárgyalni a munkáltatót képviselő vezetők és az érdekképviseletek vezetői. A posta akkor úgy tájékoztatott, hogy a veszélyhelyzet feloldását követően megvizsgálja a forgalom alakulását, a bevételek nagyságát, és függvényében július 13-án, hétfőn ajánlatat tesz az érdekképviseleteknek.

Csakhogy a szakszervezetek szerint érdemi tárgyalás eddig nem volt, ami pedig hétfőn elhangzott, az elfogadhatatlan a dolgozók számára. Az egyik érdekképviseleti vezető azt mondta a lapnak, hogy nem bérajánlatot kaptak, hanem egy egyszeri, augusztusi kifizetést ajánlottak a tárgyaláson az alapbér-fejlesztés helyett.

A cég később úgy tájékoztatta a Magyar Nemzetet, hogy a posta felelős gazdálkodás mellett nem tud általános bérfejlesztést végrehajtani, ezért ajánlotta a vállalat az általános bérfejlesztés helyett az egyszeri kifizetést. A juttatásban minden, legalább öt éve a vállalatnál dolgozó munkavállaló az eltöltött időtől függően sávosan emelkedő összegben részesülne. Ebből azonban az Mfor.hu sokan kimaradnának, hiszen nagy a fluktuáció, sok az új dolgozó, aki még nincs öt éve a cégnél.

Bár a Magyar Postánál tavaly jelentős leépítések voltak, a bérköltségek növekedtek - írta a lap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hont András: Mit üzen a magyar ellenzéknek Minszk?

Hont András: Mit üzen a magyar ellenzéknek Minszk?

Az utolsó egyedek sejtjeiből támasztanának fel egy kihalt orrszarvú fajt

Az utolsó egyedek sejtjeiből támasztanának fel egy kihalt orrszarvú fajt

Úgy kellene aludnunk, mint a középkorban?

Úgy kellene aludnunk, mint a középkorban?