szerző:
Lengyel Miklós
Tetszett a cikk?

Nem jött külső segítség Richard Branson cégének.

Ausztráliában már áprilisban befuccsolt a Virgin ottani cége, mert a légiközlekedés világválságát képtelen volt elviselni. Most az USA-ban működő Virgin Atlantic kért csődvédelmet. Mindezt azután, hogy az anyavállalat, a Virgin Group egy hónapja 1,2 milliárd fontos (460 milliárd forintos) mentőcsomagot jelentett be – emlékeztet a BBC. Ebből az 1,2 milliárd fontból 200 millió fontot fizetett ki az anyavállalat, a többit más befektetők adták össze – hiába.

Szorult helyzetében Richard Branson, a Virgin alapító-elnöke a brit kormányhoz fordult segítségért, de Boris Johnson miniszterelnök elutasította. A dollármilliárdos Branson kétségbeesetten kutatott újabb tőke befektetők után, de szemlátomást hiába.

A Virgin Atlantic többségi tulajdonosa a Virgin Group, a részvények 49%-a a Delta amerikai légitársaság kezében van, amely maga is problémákkal küszködik. A Virgin Atlantic még májusban bejelentette: több mint 3000 embert bocsájtanak el, és beszüntetik működésüket a London melletti Gatwick repülőtéren. Ez sem segített.

A Virgin Australia a koronavírus-járvány első nagy áldozata az üzleti világban Ausztráliában. A csődbe jutott céget az amerikai Bain Capital vette meg. Közölték: egyetértenek a vezetőség újrastrukturálási terveivel. Ez a gyakorlatban több mint 3000 ember elbocsátását jelentette.

84 milliárd dolláros veszteség: ennyivel számolhatnak idén a légitársaságok, mert a válság miatt katasztrofálisan visszaesett a légi járatok száma. A nyitás után pedig a távolságtartás nehezíti a gazdaságos működést. A légitársaságok nemzetközi szövetsége úgy véli: csak 2024-re állhat helyre a világ légi forgalma, de csak akkor, ha a vírus járvány új hullámai ezt lehetővé teszik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már kubai szivart és rumot sem lehet vinni az Egyesült Államokba

Már kubai szivart és rumot sem lehet vinni az Egyesült Államokba

Öt éves a párizsi klímaegyezmény, klímacsúccsal ünnepelné az évfordulót London és az ENSZ

Öt éves a párizsi klímaegyezmény, klímacsúccsal ünnepelné az évfordulót London és az ENSZ

Folytatódik a Barátok közt forgatása

Folytatódik a Barátok közt forgatása