szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hiába kérdezett rá a törvénymódosítás homályos pontjára Vadai Ágnes a parlamentben, a témát kezébe vevő Schanda Tamás kitérő választ adott.

A parlament július elején fogadta el a törvénymódosítást, amely a hazai kisüzemi sörfőzdéket segíti. Ennek értelmében a vendéglátóhelyek kötelesek legalább 20 százalékban kisüzemi söröket csapra tenni. A módosítás ugyanakkor kitér arra is, hogy a vendéglátó üzleteknek legalább két különböző gyártó sörét is értékesítenie kell.

Ugyan a sörtörvényt az indoklás szerint a kisebb piaci szereplők érdekében hozták, ez utóbbi eleme mégis problémát okozhat nekik. Emiatt parlamenti írásbeli kérdéssel fordult a pénzügyminiszterhez Vadai Ágnes, a DK országgyűlési képviselője. Vadai arra volt kíváncsi:

Kisüzemi sörfőzde által üzemeltetett italt árusító vendéglátó üzlet is köteles lesz más gyártótól származó termékek értékesítését biztosítani?

A kérdéssel a Pénzügyminisztérium helyett az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára foglalkozott – pontosabban, nem foglalkozott. Schanda Tamásnak a jogszabályokat hosszan soroló, precíz kérdésre adott válaszát teljes terjedelmében idézzük:

A magyar kkv szektor szereplőinek piacra lépésének támogatása kiemelt nemzeti érdek. Az Ön által hivatkozott szabályozás is ezt tartja szem előtt.

Nem derült tehát ki, hogy kötelesek lesznek-e egymás sörét is árulni a kisüzemi főzdék.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kovács Gábor Élet+Stílus

Hogy tartható be a sörtörvény?

Mikor máskor lehetne „örökzöldebb” téma a sör, mint nyáron? A parlament július elején fogadta el a törvénymódosítást, amely bevallottan ez eddig hendikepes hazai kisüzemi sörfőzdéket segíti. Ennek értelmében a vendéglátóhelyek kötelesek a csapolt sörforgalom 20 százalékát magyar tulajdonú sörfőzde termékeiből biztosítani.

Megerőszakolt egy 98 éves nőt egy francia férfi, hat év börtönre ítélték

Megerőszakolt egy 98 éves nőt egy francia férfi, hat év börtönre ítélték

Nagyon úgy néz ki, hogy elhúz melletünk a régió a robotizációban

Nagyon úgy néz ki, hogy elhúz melletünk a régió a robotizációban

Kicsinálta a vírus a fővárosi fürdőket, csoportos létszámleépítés jön

Kicsinálta a vírus a fővárosi fürdőket, csoportos létszámleépítés jön