szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Október végéig kellene kiderülnie, hogy biztonságos-e az amerikai Pfizer és a német BioNTech közös fejlesztésű ellenanyaga.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

„Jó esély” van arra, hogy október végéig végzett kísérletek legfontosabb adatait időben eljuttassák az amerikai gyógyszerügyi hatósághoz (FDA) – nyilatkozta az Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója a CBS-nek.

Sőt a cég meglehetősen optimista: "Már elkezdtük a gyártást, és már több százezer adag elkészült" – ismerte el Bourla, aki szerint éppen ezért egy pozitív elbírálás esetén már év végére elláthatják az ország egy részét.

A vezérigazgató szerint van egyfajta kockázat abban, hogy már előre gyártják a vakcinákat, ám hozzátette azt is, hogy a tesztek bukása esetén sem kerülnének pénzügyi krízisbe, sőt az állam által felajánlást sem vennék igénybe, hogy elkerüljék a politikai támadásokat. Mindezt annak ellenére állította, hogy a Pfizer saját állítása szerint eddig 1,5 milliárd dollárt költött a vakcina fejlesztésére.

„El akartam távolítani a tudósainkat minden bürokráciától, így egy kitöltetlen csekkfüzetet adtam nekik, hogy csak a tudományos kihívások miatt aggódjanak” – mondta Bourla.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A becsehelyi polgármesternek senki sem szólt, hogy Orbán érkezik

A becsehelyi polgármesternek senki sem szólt, hogy Orbán érkezik

Rétvári Bence a magyar oktatáspolitikáról dicsekedett, csak pár dolgot elfelejtett megemlíteni

Rétvári Bence a magyar oktatáspolitikáról dicsekedett, csak pár dolgot elfelejtett megemlíteni

Felforgatta volna az újlipótvárosi autózást a főváros merész terve, de a kerület szétcincálta

Felforgatta volna az újlipótvárosi autózást a főváros merész terve, de a kerület szétcincálta