szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Idén 100, jövőre 500, 2024-re 1600 automata átvevőpontot telepítenének országszerte. Fél perces QR-kódos átvételt, bankkártyás fizetést ígérnek, hatékonyabb működést remélnek.

Easybox néven telepít saját csomagautomata-hálózatot az eMAG Magyarország és az Extreme Digital. Összesen 500 automatát szeretnének felállítani, amelyek közül néhány már most is elérhető Budapesten. Közleményükben azt írták, annyi automatát szerelnek fel, hogy mindenkinek útba essen egy, és azt remélik, hogy a kiszolgálókapacitás megnövelésével hatékonyabb lesz a partnerekkel közös munka is.

A 0-24 órás üzemben működő automatákban a következő webáruházakból rendelt árukat lehet majd átvenni:

  • eMAG (és az eMAG Marketplace),
  • Extreme Digital,
  • Fashion Days.

A megrendeléseket tartalmazó fiókokat a telefonra érkező QR-kód leolvastatásával lehet majd kinyitni, és azt ígérik, hogy fél perc alatt fel lehet venni a megérkezett árut, akár már a rendelés napján, ha a raktárkészletek lehetővé teszik. Az automatáknál fizetni is lehet majd – bankkártyával.

A rendszert az eMAG egyedi fejlesztésű szoftvere szolgálja ki, de házon belül tartják a működtetésükhöz szükséges komplex logisztikai hátteret is – írták.

Az Easybox-hálózat elemeit bevásárlóközpontokban, forgalmasabb közlekedési csomópontokon, benzinkutakon és szupermarketek parkolóiban, lakóparkokban, népszerű lakóövezetekben és lakótelepeken állítják fel.

A hálózatot fokozatosan bővítik: idén Budapesten százat adnak át, jövő év végére 500-at, 2024-re pedig 1600 ilyen átvevőpontot terveznek felállítani.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kovács Gábor Vállalkozás

Meglepően alakult a csomagautomaták forgalma a járvány alatt

Március közepén beszakadt a legnagyobb hazai csomagautomata-cég forgalma, de aztán kilőtt, és azóta is hasít. A webshopos rendelők még mindig szívesen kérik a kihalt plázákba a csomagjaikat, amiket az emberek gyorsabban vesznek át, mint a járvány előtt.

Ismét Hamilton rajtolhat az élről

Ismét Hamilton rajtolhat az élről

Meghosszabbították a lassan már kínossá váló Brexit-folyamat jelenlegi tárgyalási fordulóját

Meghosszabbították a lassan már kínossá váló Brexit-folyamat jelenlegi tárgyalási fordulóját

Egy kézikönyvvel veszi fel a harcot a koronavírus ellen a turisztikai ügynökség a hotelekben

Egy kézikönyvvel veszi fel a harcot a koronavírus ellen a turisztikai ügynökség a hotelekben