szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Tavaly áprilisban vette meg a klubot az ország leggazdagabb emberének cége Csányi Sándor fiától.

Felfutott az alcsútdobozi golfklub, mióta megérkezett a Mészáros család: a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Talentis Group Zrt. 2019. áprilisában szerezte meg a Golf & Country Máriavölgy Zrt.-t az OTP-vezér Csányi Sándor fiától, Csányi Attilától, a frissen közölt pénzügyi adatok szerint pedig ezzel szinte egy időben a bevételek is megnövekedtek: az előző évihez képest 52 százalékkal lettek magasabbak – írja az mfor.hu.

Az adatokból az nem derül ki, a látogatószám növekedett, vagy a golfklub árai, de az értékesítésből származó árbevétel 317,8 millió forintról Mészáros alatt az első tört évben 483,1 millióra nőtt, ez pedig összességében 45,3 millió forintos bent maradt tiszta nyereséget jelent a Máriavölgy Zrt.-ben, bár a társaság még így is tőkehiányos.

A tartozások nagysága viszont nem emelkedett sokat: 320 millió után most 330,7 millió forintot tartanak nyilván, viszont a Talentis Group 222 millió forintos hosszú lejáratú kölcsönt adott a Máriavölgy Zrt.-nek, ezzel párhuzamosan kevesebb lett a rövid lejáratú kötelezettség, tehát mostantól inkább a tulajdonos felé tartozik a cég, és nem a külső szereplők felé.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közmunkásból is lehet boldogtalan irodalmár - Filmajánló

Közmunkásból is lehet boldogtalan irodalmár - Filmajánló

Lassan elrakhatja az esernyőt: jövő héttől búcsút mondhatunk a rossz időnek

Lassan elrakhatja az esernyőt: jövő héttől búcsút mondhatunk a rossz időnek

Ismét ezrek tüntetnek Thaiföldön a kormány ellen

Ismét ezrek tüntetnek Thaiföldön a kormány ellen