Kicsinálta a vírus a fővárosi fürdőket, csoportos létszámleépítés jön

Kicsinálta a vírus a fővárosi fürdőket, csoportos létszámleépítés jön

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Kacskovics Mihály Béla
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kilencven embert küldenek el a budapesti fürdővállalattól, a koronavírus-járvány miatt drasztikusan visszaesett a forgalom.

Csoportos létszámleépítést jelentett be a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. A cég a koronavírus-járvány miatt volt kénytelen meghozni a döntést, 1000 munkavállalójukból 90-et küldenek el – hangzott el egy pénteki háttérbeszélgetésen.

A részleteket októberben tisztázzák, az érintettek novemberben kapják meg a kilépési papírjaikat. A leépítésnél szociális szempontokat is figyelembe vesznek, odafigyelnek a családokra és a gyermeküket egyedül nevelő szülőkre. A csoportos létszámleépítés elsősorban azokat a munkaköröket érinti, melyekben a vendégek elmaradása miatt jelentősen csökkent a munkavégzés, de a vállalati központban dolgozók közül is elküldenek néhányat.

A fővárosi fenntartású cég a koronavírus-járvány és a turizmus padlóra kerülése miatt rendkívül nehéz anyagi helyzetbe került. Tavaly január és augusztus között 12 milliárdos bevételt könyveltek el, idén ugyanebben az időszakban már csak 5,1 milliárdot. A budapesti fürdők egyébként 2020 első felében kétmillióval kevesebb vendéget fogadtak, mint 2019-ben: idén mindössze másfél millióan látogattak el a fürdőkbe.

A 13 fürdőt – köztük a Dagály Fürdőt, a szezonális strandokat és a jelenleg zárva tartó Királyt – üzemeltető cég bízik benne, hogy az év végéig még valamennyit javulnak a számok, egyelőre

3,6 milliárdos veszteséget várnak 2020-ra.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes a beszélgetésen elmondta: a főváros megpróbálja a kirúgott dolgozókat fővárosi cégeknél elhelyezni, például a BKK-nál, a BKV-nál, a Vízműveknél vagy a Fővárosi Közterület-fenntartónál. A 90 ember kirúgása egyébként az utolsó lehetőség volt, az ő elbocsátásukkal számítások szerint 600 millió forintot spórolnak.

További kirúgásokat a cég nem tervez, bíznak benne, hogy 8 hónap múlva újraindul a budapesti turizmus, addig pedig azon is gondolkoznak, hogy a nyitvatartási időkön változtatnak.

Hozzászólások