Tetszett a cikk?

Vagyonát a Plussz pezsgőtablettával alapozta meg, még a rendszerváltás előtt. Szerette volna az oktatást és az egészségügyet is megreformálni, de belátta, nem megy. Ma vácegresi birtokán homoktövissel foglalkozik, és független önkormányzati képviselő. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja, benne az első magyarországi milliárdosok egyike.

A szocializmusban jobb autóra, utazásra, telefonra, házra, szabadságra vágytunk, a rendszerváltással azonban nem járt együtt az értékváltás – mondja a volt üzletember. Somody Imre Magyarország első milliárdosainak egyike volt, mára visszavonult, utolsó üzleti vállalkozását, a Centrál Kávéházat két éve adta el. A beszélgetésből kiderül,

  • mi a baja a kapitalista rendszerrel,
  • miért dőltek be sorra a szuper, innovatív ötletei,
  • miért nem érdekli a pénz,
  • mit keres a vácegresi képviselő-testületben.

Az interjút, amelyet a magyarországi rendszerváltás 30. évfordulóján a Független Médiaközpont támogatott, itt hallgathatja meg:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szurkolók tüntettek Prágában a meccsek betiltása ellen, vízágyúzás lett a vége

Szurkolók tüntettek Prágában a meccsek betiltása ellen, vízágyúzás lett a vége

Az amerikaiak fele azt hiszi, már most 5G-s iPhone-t használ

Az amerikaiak fele azt hiszi, már most 5G-s iPhone-t használ

37 méteres Nazca-macskára bukkantak Peruban

37 méteres Nazca-macskára bukkantak Peruban