szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem használnak a munkások védőeszközöket, ezért mindegyikőjüket 50 ezer forintra büntette egy állítólagos ellenőr egy kerekegyházi építkezésen. Aztán kiderült, hogy a NAV-igazolványa hamisítvány, az építkezés vezetőjétől pedig kenőpénzt kért.

Csalás és közokirat-hamisítás miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség négy férfival szemben.

A vádirat szerint az elsőrendű vádlott még 2019 májusában megkérte egy ismerősét, hogy készítsen neki hamis NAV-igazolványt. Miután ez megtörtént, egy társával együtt megjelent egy kerekegyházi építkezésen. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőreként mutatkozott be, és közölte a hat munkással, hogy nem használtak védőeszközöket, ezért fejenként 50 ezer forint helyszíni bírságot szab ki. Az egyik munkás felhívta a főnökét és átadta a telefont az „ellenőrnek”, aki megismételte, hogy a helyszínen tapasztalt hiányosságok miatt bírságot kell kiszabnia, de elintézhetik okosban is.

A főnök sejtette, hogy valami nincs rendben – amikor elment a kecskeméti külvárosi hotel parkolójába megbeszélt találkozóra, már rendőrökkel együtt ment oda. A két csalót a rendőrök a helyszínen elfogták. Rajtuk kívül az is bíróság elé áll most, aki a hamis igazolványt elkészítette, sőt, kiderült, hogy az elsőrendű vádlott korábban már kapott egy másik ismerősétől is hamis NAV-igazolványt, ő szintén most felelhet ezért.

(Kiemelt képünk illusztráció.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
12,3 millió forintért keltek el Hitler jegyzetei

12,3 millió forintért keltek el Hitler jegyzetei

Már arról is pletykálnak, milyen lesz a kijelző kialakítása a Samsung Galaxy S21-nél

Már arról is pletykálnak, milyen lesz a kijelző kialakítása a Samsung Galaxy S21-nél

Az Index volt munkatársa is ír a népszabis Fedél Nélkülben

Az Index volt munkatársa is ír a népszabis Fedél Nélkülben