szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sokrésztvevős bulifőzés a fertőzés veszélye nélkül.

A járványhelyzet miatt elmaradó céges vacsorákat és csapatépítő tréningeket igyekszik megidézni a karanténban is a Budapest Makery.

A Dob utcai étterem koncepciója eleve az, hogy a vendégek az asztaluknál egyszerű videós instrukciók alapján, ha kell, a személyzet segítségével saját maguk készítik el a vacsorájukat. Ezt nevezték el DIY-, vagyis csináld magad-étteremnek.

Az étterem a múlt heti kormányrendelet nyomán harminc napra bezárt, és a járványhelyzet egyébként sem kedvez a céges összetartásoknak, ezért a Makery átállt a home office-ra hangolt verzióra, amelyet vállalati csapatépítő bulinak is ajánlanak: itt minden résztvevő a saját lakásában kapja meg az ételek elkészítéséhez szükséges, kimért és előkészített alapanyagokat és a videóalkalmazást, majd miután mindenki bejelentkezik a saját élő képpel a videókonferenciába, elkezdődhet a közös főzés a videós útmutató alapján.

A Budapest Makeryről még éppen a tavaszi karantén előtt jelent meg, hogy az MFB csoporthoz tartozó Hiventures és a Solus Capital kockázati befektető támogatásával külföldi franchise indítását tervezik, az első éttermeket Stuttgartba és Bécsbe szánják.

Nyáron pedig abból lett hír, hogy miután az étterem bejárata mellett az önkormányzat hónapokon át szabadon hagyott egy munkagödröt, a vendéglősök inkább kiskertet csináltak belőle

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

 

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!