szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem utasítják el az iparűzési adó felfüggesztéséről szóló ötletet, hanem nem minősítik azt, amíg nem ismerik a koncepciót és a számításokat – közölte a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara.

Kedden jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester, hogy a fővárosi önkormányzat és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara együttműködési megállapodást köt. A BKIK most közleményt adott ki arról: az együttműködési elveket tartalmazó dokumentumot nem a két fél képviselői, csak a szakértőik írták alá, az néhány pontban eltér a kamara vezetése által jóváhagyott szövegtervezettől.

A közleményben egy olyan pont volt, ahol lényeges különbséget lehet látni az egy nappal korábbi bejelentéshez képest. A szakértők által aláírt dokumentumban arról írnak: Parragh László javaslatát az iparűzési adó felfüggesztéséről nem támogatják, és szakmailag kidolgozatlannak tartják. Ehhez képest visszakozott most a budapesti kamara: a közlemény szerint

A BKIK nem kíván nyilatkozni a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének iparűzési adó felfüggesztésére vagy megszüntetésére vonatkozó javaslatával kapcsolatban, és különösen nem kívánja azt minősíteni, mivel nem ismeri az arra vonatkozó koncepciót és számításokat.

A szakértői dokumentum szerint bármilyen iparűzési adó elengedése „csak akkor lehetséges, ha az az önkormányzatok számára egyidejűleg, és teljes mértékben kompenzációra kerül”. A közleményben azt írják: az ilyen adók elengedése „csak a válság által súlyosan érintett mikro-, kis- és középvállalkozások esetében célszerű, de maximum a mikro- és kisvállalkozások, valamint a válság által súlyosan érintett középvállalkozások esetében”.

A szakértők által aláírt papíron rögzítették, hogy a BKIK alapvetően nem támogatja az újraindítási adót, de szeretnék megismerni a terv részleteit és egyeztetni róla, ezt a most kiadott közleményben is megerősítették.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Poloskát találtak Boldog István volt irodájában

Poloskát találtak Boldog István volt irodájában

Több mint 800 lóerővel támad a Ferrari F8 Tributo

Több mint 800 lóerővel támad a Ferrari F8 Tributo

Tovább gyorsul a járvány Spanyolországban, több mint 84 ezerrel nőtt a fertőzöttek száma a hétvégén

Tovább gyorsul a járvány Spanyolországban, több mint 84 ezerrel nőtt a fertőzöttek száma a hétvégén