szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A magyar légitársaság üzleti modellével van gondja Knut Arild Hareide-nak.

A Wizz Airnek lehetősége van arra, hogy Norvégiában repüljenek, de ha a belföldi kínálatuk túl nagy lesz, akkor a Wizz Air valószínűleg kihívásokkal fog szembesülni az üzleti modelljével kapcsolatban –  mondta Knut Arild Hareide, norvég közlekedési és kommunikációs miniszter szerdán.

A Spabook.net turisztikai híroldal cikke szerint a miniszter a norvég parlamentben beszélt arról is, hogy a magyar gyökerű légitársaságnak követnie kell a norvég törvényeket és az üzemeltetési feltételeket, ha belföldi járatokat üzemeltetnek.

A Dagens Næringsliv nevű norvég lap írt arról, hogy a Wizz Air munkatársainak nagy része a holland Confair cégen keresztül dolgozik a norvégiai repülőjáratokon. A portál szerint a dolgozóknak maguknak kell fizetniük az adókat, a nyugdíjbiztosítást, a társadalombiztosítást és az orvosi ellátásért. A cikk szerint "a Confair fenntartja a jogot a szerződés azonnali hatállyal történő felmondására, előzetes értesítés nélkül."

Radó András, a Wizz Air kommunikációs vezetője a lapnak azt mondta, hogy a szerződések bizalmas információkat tartalmaznak és nem osztják meg őket. Azt nem kívánta kommentálni, hogy hány embernek van ilyen szerződése.

A közelmúltban a norvég kormányfő, Erna Solberg is bejelentette, hogy bojkottálja a Wizz Airt, igaz, egészen más okból. Solberg úgy nyilatkozott a bojkottról: „Sosem fogok olyan légitársasággal utazni, amely megtagadja a dolgozóitól a szerveződés jogát”. Solberg azt is elmondta akkor, hogy a norvég törvények értelmében a Wizz Air nem akadályozhatja meg a dolgozóinak, hogy szakszervezetekbe tömörüljenek.

Két hete az oslói polgármester Raymond Johansen állítatta volna le a Wizz Air járatait, mert úgy vélte, a légitársaság lengyel munkatársai koronavírust terjesztenek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A korlátozások ellen tüntettek Amszterdamban

A korlátozások ellen tüntettek Amszterdamban

Jön a felmelegedés, jövő héten akár 10 fok is lehet

Jön a felmelegedés, jövő héten akár 10 fok is lehet

77 koronavírusos beteg hunyt el

77 koronavírusos beteg hunyt el