szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem volt még nyereséggel zárt teljes éve a MikroCredit Zrt.-nek.

1,2 milliárd forint negatív eredményt ért el 2019-ben a MikroCredit Zrt., miután 2018-ban, a működése első teljes évében egymilliárdos volt a mínusza – írta meg a Privátbankár.

A céget, amely kis összegű, 25 és 600 ezer forint közötti gyorskölcsönöket nyújt, egy grúz vállalat, a Hungarian Georgian Investments Co LLC. alapította. A fő tulajdonosa idén márciustól a magyar letelepedésikötvény-üzletben is érdekelt Shabtai Michaeli, akire korábban már több újság Habony Árpád barátjaként hivatkozott. Az igazgatótanács egyik tagjai Varlami Rekhviashvili, testvére, Irakli Rekhviashvili pedig a felügyelőbizottságban ül.

Utóbbi egy ideig grúz gazdasági miniszter volt. Ő is szerepelt azokon a felvételeken, amelyeket az Index 2016 júniusában rögzített a Rogán Antal köreihez tartozó Kertész Balázs ügyvéd irodája előtt: Shabtai Michaelivel és Nika Gilauri volt grúz kormányfővel arról beszélgettek, hogy a magyar állami Eximbank hitelével erőműépítési projektbe fognának Magyarországon.

A vállalat az alapítása óta veszteséges, 2019 legvégén a Magyar Nemzeti Bank kötelezte, hogy pótolja a saját tőkét – később arról tájékoztattak minket, hogy ez meg is történt. A tulajdonosok többször is kölcsönöket, illetve tőkét pumpáltak a cégbe, hogy szabályos maradjon a működése.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hétfő hajnaltól él az Egyesült Királyságba utazók karanténkötelezettsége

Hétfő hajnaltól él az Egyesült Királyságba utazók karanténkötelezettsége

Kisteherautóról leszóródó lomok törtek össze egy autót

Kisteherautóról leszóródó lomok törtek össze egy autót

Január 29-én dönthetnek a Szegedi Tudományegyetem átalakításáról

Január 29-én dönthetnek a Szegedi Tudományegyetem átalakításáról