szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Rendhagyó zárása egy sikeres időszaknak.

November 28-án este egy 11 fős társaság gyűlt össze a két Michelin-csillagos Onyx étteremben, a két tulajdonoson kívül a Dining Guide újságírója és nyolc, online videós casting után meghívott vendég szerepelt, ők vehettek részt az „Utolsó vacsora” című eseményen – írta meg a 444 a Dining Guide gasztromagazin cikke alapján.

A vacsora alatt – az egyébként már márciusban bezárt – étterem egykori specialitásait szolgálták fel a hozzá illő borokkal, majd zárásként mindenki kapott egy kalapácsot, hogy azzal verhesse szét a berendezést. Az étterem ugyanis megújul a jövőben.

A Gerbeaud-csoport két tulajdonosnője, a mindig kifogástalan eleganciával megjelenő Niszkács Anna és édesanyja, Pintér Katalin kis feketében és kiskosztümben tűsarkú cipőben zúzták szét az elegáns éttereim falait, üvegvitrineit, padlóját és tapétáit

– írta az esetről a Dining Guide.

Mindezt persze a járványügyi korlátozások miatt nem lehetett volna megtenni, ám az esemény forgatásként lett regisztrálva, „annak minden engedélyével és kellékével együtt”.

Az Onyx az újrakezdést tervezi, de új formában: mostantól nem egy séf kezében összpontosul a vezetés, hanem egy 11 fős csapat hozza meg a döntéseket, a kérdéses szituációkban és a fejlesztésekről szavazással döntenek – áll a gasztromagazin cikkében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szauer Judit Gasztro

"Sokszor a hibás dolgokra mondják azt, hogy ez a hagyomány, ez a magyar"

A rakott krumpli a kedvence, nem megy olyan helyre nyaralni, ahol nem lehet jót enni.úgy véli, nagyon zavaros még a hagyomány jelentése ebben az országban. A Michelin-csillagos Onyx étterem sous-chefjével, Széll Tamásssal beszélgettünk a Kreinbacher pincészet pezsgőbemutatóján, ahol ő készítette a pezsgőkhöz a fogásokat. Bónusz: az interjú mellé Michelin-csillagos receptet is kaptunk.

Hamufelhőbe borult Jáva szigete a Semeru vulkán kitörése után

Hamufelhőbe borult Jáva szigete a Semeru vulkán kitörése után

Koronavírus-díjat szednek a lengyel magánegészségügyben

Koronavírus-díjat szednek a lengyel magánegészségügyben

Joe Biden első lépése lesz visszavonni Trump több fontos intézkedését

Joe Biden első lépése lesz visszavonni Trump több fontos intézkedését