szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A milliárdos elévülhetetlen érdemeket szerzett a város és polgárainak fejlődésében.

Eszék díszpolgárává avatták Mészáros Lőrincet a sport és a Dráva-parti település fejlődésében nyújtott egyedülálló hozzájárulásáért. A díszpolgárságot tanúsító oklevelet Boris Pilizota, a szlavóniai város alpolgármestere nyújtotta át a magyar nagyvállalkozónak – adta hírül a Mészáros Csoport.

Az elismerést a közlemény szerint azok kaphatják, akik elévülhetetlen érdemeket szereznek a város és polgárainak fejlődésében. Mészárost a város képviselő-testülete pártállástól függetlenül, egyhangúlag választotta díszpolgárrá.

“Hvala vam na ovom velikom priznanju! Postati počasni građanin jednog od najljepših gradova u Hrvatskoj za mene je, kao Mađara, ogromna čast." ⚪����

Közzétette: NK Osijek – 2020. november 30., hétfő

A méltatásban kiemelték, hogy Mészáros Eszéken személyesen, tulajdonosként vállalt szerepet, amikor 2016 elején többségi tulajdonos lett az NK Osijek labdarúgóklubnál, a fejlesztések és építkezések során pedig „mindvégig tiszteletben tartotta a régió legnépszerűbb futballklubjának szurkolóit, hagyományait és érdekeit.”

A közlemény szerint

a fejlesztéseknek köszönhetően visszatértek az eredmények és a szurkolók, ismét nemzetközi mérkőzések sorát játszották Eszéken, sikeres játékospolitika révén pedig nagy haszonnal értékesített tehetséges futballistákat a klub, miközben egyre erősödött, és immár a nagy rivális zágrábi Dinamo Zagreb legyőzése sem volt lehetetlen.

Eszék alpolgármestere szerint ennél is fontosabb, hogy a nagyszerű helyi, horvát szakemberek segítségével megkezdődött a klub hosszú távú terveinek megvalósítása, a futballakadémia és az új stadion építése, eurótízmilliók ráfordításával.

Mészáros Lőrinc tettekkel is bizonyította, számára Eszék egyszerre érzelmi és üzleti kérdés”

– közölte Boris Pilizota.

A közlemény Mészárost is idézte, aki elmondta, hogy magyar állampolgárként nagy megtiszteltetés számára az egyik legszebb horvát város díszpolgárává válni. „Örülök, hogy a csapattal együtt sikerrel teljesítettük a kitűzött célokat és ezzel betartottuk az NK Osijek focicsapat átvételekor tett ígéretünket. Ez a munka több szempontból is örömteli számomra, mivel szeretem a futballt, szeretem Horvátországot, és imádom Eszéket. Az NK Osijek stadionja nemsokára Horvátország legjobb stadionja lesz és mindent megteszünk azért, hogy bajnokok legyünk, valamint Európában is sikereket érjünk el” – fogalmazott beszédében Mészáros Lőrinc, aki ígéretet tett arra, hogy a továbbiakban is „az eddigiekhez hasonló komolysággal, céltudatossággal és őszinteséggel fogunk helytállni minden Eszéket, Szlavóniát és egész Horvátországot érintő projektben, amelyben részt veszünk”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szállítmányozási céget alapított Rogán Cecília

Szállítmányozási céget alapított Rogán Cecília

Elkezdték a tömeges oltást Oroszországban

Elkezdték a tömeges oltást Oroszországban

Boldogkői Zsolt: A járvány az oltásellenesek miatt még évekig velünk maradhat

Boldogkői Zsolt: A járvány az oltásellenesek miatt még évekig velünk maradhat