szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A MLSZ 2,39 milliárdnyi taopénzt ítélt meg a felcsúti focialapítványnak, de hogy mire, azt még nem tudni.

Összesen 2,39 milliárd forintnyi taotámogatást hagyott jóvá a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a 2020/2021-es évadban A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak – írta az Mfor.hu.

Azt még nem tudni, hogy a pénzből pontosan mit szándékoznak megvalósítani, mert a focialapítvány honlapján egyelőre nem szerepel a konkrét sportfejlesztési program. Tervezni viszont szoktak, hiszen így lett – a stadion mellett – kazánház, sportcsarnok és sportszálló is.

A lap megjegyzi, hogy az összeg több mint a duplája a tavaly igényelt és lehívott taónak. Az Mfor.hu szerint ez jelen körülmények között, egy járvány idején, ami ráadásul gazdasági szempontból sem elhanyagolható, különösen pikáns. Ám a jelek szerint Felcsúton bíznak benne, hogy a helyzet ellenére is hozzájuthatnak majd ehhez a pénzhez.

A bizakodás viszont abból a szempontból nem reménytelen, hogy a Fejér megyei település focialapítványának úgyis főként olyan cégek adják a taójukat, melyek rendre jól szerepelnek az állami közbeszerzéseken. A válság pedig őket talán kevésbé sújtotta, mint a piacon működő többi társaságot.

A lap azt írja, hogy a most, az MLSZ által jóváhagyott taotámogatással együtt már 34,3 milliárd forint eltérített közpénz vándorolt a felcsúti focialapítványhoz. Ezzel a 2011-ben elindított támogatási rendszer kiemelkedő nyertesének lehet nevezni az alapítványt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Virológus: Nagyon kevés megbízható információ van a kínai vakcináról

Virológus: Nagyon kevés megbízható információ van a kínai vakcináról

WHO-főigazgató: Katasztrofális morális bukás szélére sodródott a világ

WHO-főigazgató: Katasztrofális morális bukás szélére sodródott a világ

Szlovákiában csak negatív teszttel lehet majd munkába menni

Szlovákiában csak negatív teszttel lehet majd munkába menni