szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A bíróság megadta a mentesítést Hajdú Péternek, így maradhat a Media Vivantis Zrt. élén. A cég meg is erősítette, hogy nem váltják le a vezérigazgatót.

Hiába ítélték el költségvetési csalás miatt, Hajdú Péter maradhat a Life TV-t és az Ozone TV-t működtető Media Vivantis Zrt. vezérigazgatója – írta meg a Blikk.

Hajdút két társával együtt különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalással, valamint folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásával vádolták. Hétfőn 1 és 6 hónap, négy év próbaidőre felfüggesztett börtönre és 5 millió forint pénzbüntetésre ítélték.

A Polgári törvénykönyv szerint akit jogerősen szabadságvesztésre ítélnek, az nem lehet cégvezető ez idő alatt még akkor sem, ha csak felfüggesztettet kap, kivéve akkor, ha a bíróság mentesítést ad neki. Hajdúval ez történt, a bíróság előzetesen mentesítette a következményektől.

A tévés, akinek a cége az ítélet szerint fiktív számlákkal csökkentette 280 millió forinttal az adófizetési kötelezettségét, azt közölte: minden vádat beismert és mindent visszafizetett. A cégvezetéstől és a közügyektől nem tiltották el, így maradhat vezérigazgató. A Media Vivantis azt válaszolta a Media1 kérdésére: Hajdú marad a vállalat első embere.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!