szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hajszál híján elérte az egyharmados, engedélyezett tulajdoni hányadot a Hungarikum Biztosítási Alkusz a CIG Pannóniában.

A Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. és a Vinton Vagyonkezelő Kft. között létrejött adásvételi szerződés értelmében a Hungarikum Alkusz megvásárolt a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-nek a Vinton tulajdonában lévő részvénycsomagjából 1 219 151 darab törzsrészvényt, amely a biztosítótársaság alaptőkéjének 1,29 százalékát testesíti meg – közölte a Hungarikum.

A Hungarikum Alkusz Mészáros Lőrinc és Keszthelyi Erik cége, utóbbi a cég ügyvezetője is. A cégben 2018-ban szerzett befolyást Mészáros Lőrinc, amikor is a Mészáros Csoport és Keszthelyi Erik közös irányítása alá került a korábban a Keszthelyi Holding Zrt. kizárólagos tulajdonában álló vállalat. A Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft a biztosítás-közvetítői piacon a nagyvállalati ügyfelek kiszolgálására szakosodott. Nemrég például a Paks II. biztosítási alkuszi megbízását sikerült elnyernie.

A CIG-ben való részesedésszerzés előzménye, hogy 2020. szeptember 24-én az Opus Global Nyrt. (Mészáros Lőrinc tőzsdei holdingja) és a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. között megkötött szerződés értelmében a Hungarikum Alkusz megvásárolta a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. alaptőkéjének 24,85 százalékát megtestesítő részesedését. 2020. november 23-án az MNB engedélyezte a 20 százalékot meghaladó, de 33 százalékos határértéket el nem érő befolyásszerzést.

Az újabb tranzakcióval a Hungarikum Biztosítási Alkusz részesedése 32,82 százalékra nőtt – emlékeztet a Portfolio.hu.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A "magyar konzervativizmus gondolatát" terjeszti majd külföldön egy új magyar folyóirat

A "magyar konzervativizmus gondolatát" terjeszti majd külföldön egy új magyar folyóirat

400 lóerő 3 hengerből: nagyon megvadul a Toyota GR Yaris

400 lóerő 3 hengerből: nagyon megvadul a Toyota GR Yaris

Lehet-e kétféle vakcinával oltani egy embert?

Lehet-e kétféle vakcinával oltani egy embert?