szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az MNB azt is engedélyezte, hogy a Hungarikum Alkusz a CIG leányvállalatában, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.-ben is hasonló befolyást szerezzen.

Engedélyezte a Magyar Nemzeti Bank (MNB), hogy a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-ben a Hungarikum Alkusz Kft. 20 százalékos határértéket meghaladó, de 33 százalékot el nem érő közvetlen tulajdonon alapuló minősített befolyást szerezzen - tette közzé a CIG Pannónia hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Az MNB határozata kiterjedt arra is, hogy a Hungarikum Alkusz Kft. a CIG leányvállalatában, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.-ben is hasonló befolyást szerezzen.

A jegybank engedélyezte azt is, hogy a Keszthelyi Holding Zrt. és Keszthelyi Erik a CIG-ben és leányvállalatában is 10 százalékos határértéket meghaladó, de 20 százalékot el nem érő közvetett tulajdonon alapuló minősített befolyást szerezzen.

Korábbi tájékoztatás szerint a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. szeptember 24-én megállapodott az Opus Global Nyrt.-vel, hogy utóbbitól megvásárolja a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. alaptőkéjének 24,85 százalékát megtestesítő részesedését, 23 466 020 darab részvényt. Az erről megkötött szerződés hatályba lépéséhez szükség volt az MNB engedélyére.

A Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. nagyvállalati ügyfelek kiszolgálására szakosodott, egyedi igényeket kielégítő nagyvállalati biztosítási megoldásokat kínál. Árbevétel alapján a tavalyi 4,45 milliárd forinttal ezen a piacon a legnagyobb szereplő Magyarországon.

Keszthelyi Erik, a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. társtulajdonosa és ügyvezető igazgatója azt közölte: pénzügyi- és stratégiai befektetésként tekintenek a CIG Nyrt.-re és leányvállalatára.

A CIG Pannónia csoport adózás után 746 millió forint nyereséget ért el az idei első három negyedévben, ez egymilliárd forintot meghaladó javulás az előző év azonos időszakában mért 314 millió forint veszteség után - közölte a társaság korábban.

A közlemény szerint a biztosítási díjbevétel 7 százalékkal, 13,4 milliárd forintra nőtt az első három negyedévben az előző év hasonló időszakához képest.

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. részvényeit a BÉT prémium kategóriájában jegyzik. A papírok 362 forinton zártak hétfőn, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyamuk 388, a legalacsonyabb 100 forint volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hatalmas ősi templom maradványaira bukkantak régészek Kínában

Hatalmas ősi templom maradványaira bukkantak régészek Kínában

Pataky Attilának és Mészáros Lőrincnek is jutott a Szerencsejáték millióiból

Pataky Attilának és Mészáros Lőrincnek is jutott a Szerencsejáték millióiból

Kábítószert fogyasztott a hét végi újbudai gyilkosság gyanúsítottja

Kábítószert fogyasztott a hét végi újbudai gyilkosság gyanúsítottja