szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A termék árához igazodó, akár kétszer-háromszor hosszabb jótállás, egyértelmű javítási és cserehatáridők jönnek, elektronikus jótállási jegyet is bevezetnek.

Az elmúlt 17 évben nem sokat változtak a jótállás szabályai, 2021-től azonban új rendelkezések lépnek életbe – emlékeztetett a korábban meghozott döntésre az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A 2021. január 1-je után megvásárolt, 10 ezer és 100 ezer forint közötti árucikkekre a továbbiakban is egy évig lehet a jótállási igényt érvényesíteni, ahogy eddig. A 100 ezer forintnál drágábbakra azonban már két, a 250 ezer forint fölöttiekre pedig három évig marad a jótállás.

2021. január 1-jétől a jótállási idő meghosszabbodik azzal az idővel, amíg a vásárló a szervizelés miatt nem tudja használni készülékét. A jótállási idő csak azután folytatódik, hogy a vevőt értesítették a hiba kijavításáról, és a termék ismét működőképes.

A termék eladója elektronikus úton is átadhatja a jótállási jegyet, e-mailben, letölthető dokumentumként, applikáción keresztül vagy akár a kereskedő honlapján regisztrált felhasználói fiókba küldve. A vásárlónak azt legkésőbb a termék átvételét vagy üzembe helyezését követő napon meg kell kapnia.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Környezetbarát lesz a felújított Lánchíd közvilágítása

Környezetbarát lesz a felújított Lánchíd közvilágítása

Lukácsi Katalin meztelenül mutatta meg, milyen közel van Auschwitz

Lukácsi Katalin meztelenül mutatta meg, milyen közel van Auschwitz

Visszadobták a Szájer József kábítószer-birtoklásáról szóló feljelentést

Visszadobták a Szájer József kábítószer-birtoklásáról szóló feljelentést