szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A vállalkozás megszüntetéséről decemberben döntött a tulajdonos.

Végelszámolás alatt áll az a cég, amelyik havi egymillió forintot fizetett Borkai Zsolt fiának, Borkai Ádámnak – írja az Mfor.hu.

Az Akonia Ingatlanforgalmazó Kft. a volt győri polgármester jachtozós botrányakor került előtérbe, akkor derült ki, hogy Borkai Ádámnak úgy fizetett évi 12 millió forintos bért, hogy 2016 és 2019 között veszteséges volt. Az ifjabb Borkai az ügyvezetője volt a vállalkozásnak, más foglalkoztatottja nem volt a cégnek.

Az Mfor átnézte a cég tőkehelyzetét is, abból az derült ki, hogy 2018-ban tőkeemelést hajtottak végre: az addigi 3 milliós összeget 83 millióra emelték. A luxemburgi bejegyzésű Akonia S.A. tulajdonában lévő kft. végelszámolásáról végül tavaly december közepén döntöttek. A lap szerint a hitelezőknek – ha vannak ilyenek – nagyjából január végéig van idejük jelezni követelésüket a vezető tisztségviselőnek, vagyis Borkai Ádámnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elő a mobillal! Most kiderül, mi alapján választunk telefont

Elő a mobillal! Most kiderül, mi alapján választunk telefont

Az Alkotmánybíróság szerint rendben van a paksi titkolózás

Az Alkotmánybíróság szerint rendben van a paksi titkolózás

Alapítottak egy pártot, ami Gődény Györgyhöz köthető

Alapítottak egy pártot, ami Gődény Györgyhöz köthető