szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége a korábbi nyilatkozatok alapján azzal számolt, május közepe előtt nem lesz nyitás, és erről értesítették tagjaikat is. Rogán Antal minisztériuma közölte, ilyen döntés nem született.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

"Alaptalan, felelőtlen rémhír, hogy Magyarországon pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és éttermeknek" - írta a Kormányzati Tájékoztatási Központ azután, hogy a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége erről küldött levelet a tagjainak.

A levél a hvg.hu szerkesztőségbe is eljutott, a szövetség elnöke, Flesch Tamás a hvg.hu-nak megerősítette, valóban arról tájékoztatták tagjaikat, hogy a meglévő korlátozások május 23-ig tarthatnak. A levelet a kormányzati kommunikációra és a Magyar Turisztikai Ügynökség tájékoztatására alapozták.

Flesch Tamás kedd délután azt mondta,

a jelenlegi helyzet alapján erre a forgatókönyvre van a legnagyobb esély. Egyelőre nehezen képzelhető el, hogy ez másként lesz.

Ők csak fel akarták készíteni tagjaikat, hogy mire készüljenek. A Magyar Turisztikai Ügynökség a hvg.hu-nak azt írta, abban bíznak, hogy legkésőbb nyáron a teljes turizmus újraindul, a belföldi akár ennél hamarabb is.

A Kormányzat Tájékoztatási Központ azt közölte, a kormány nem hozott olyan döntést, hogy a szigorú zárást fenntartják Pünkösdig. A korlátozás egyelőre február 1-ig érvényes, azonban a kormányzati nyilatkozatok szerint enyhítésre a nagyobb arányú oltás után lehet csak számítani. A közleményben is leírták, Brüsszelből nem érkezik elég vakcina a tömeges oltások elkezdéséhez, ezért tárgyal a kormány Kínával és Oroszországgal is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Figyelmeztető sztrájkot tartottak a B. Braun Medical gyöngyösi gyárában

Figyelmeztető sztrájkot tartottak a B. Braun Medical gyöngyösi gyárában

Kiderült, mi okozta az orrfacsaró bűzt Budán a múlt héten

Kiderült, mi okozta az orrfacsaró bűzt Budán a múlt héten

Soha nem látott halpusztulás veszélyére figyelmeztetnek természetvédők

Soha nem látott halpusztulás veszélyére figyelmeztetnek természetvédők