szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Százszor olcsóbb azoknak a légcsavaros repülőgépeknek az óránkénti üzemeltetése, amiket a nigériai légierő vásárolt egy magyar cégtől, mint egy harci helikopteré.

Megállapodott a nigériai légierő főparancsnoksága és a pécsi székhelyű Magnus Aircraft repülőgépgyár. Egyre szorosabb együttműködést akar kiépíteni ugyanis a magyar kormány a nigériai légierővel – írta 24.hu. A lapnak megerősítette a cég ügyvezetője, hogy a nigériai légierővel 20-50 polgári és megfigyelő légcsavaros repülőgépek beszállításáról, valamint nigériai pilóták magyarországi kiképzéséről állapodtak meg.

A magyar cég fegyverrendszer nélkül adja majd el a repülőgépeket, amelyeket helyi fegyveres szervezetek ellen vetnek majd be.

Elsősorban gazdasági okok miatt vásárolhat az afrikai ország ilyen repülőgépeket, mivel egy harci helikopter üzemeltetési költsége 6000 dollárba kerül óránként, míg a légcsavaros repülőgépeké csupán 60 dollárba – írta a lap. A Magnusnak van egy leányvállalata Kenyában is.

Palkovics László tavaly októberben jelentette be, hogy kiemeltnek tekinti a hazai repülőgépipart. A cég tulajdonosa Tarány Gábor: mint a HVG korábban megírta, az ő DAK Acélszerkezeti Kft.-je kapta a legnagyobb megrendelést 2015-ben a szerbiai határkerítés építésekor.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szabó Yvette hvg360

A hazai légiiparban is kifejlesztik a kormánybarát-felismerő rendszert

Repülőgépipari befektetésekre és légikikötők fejlesztésére ösztönöz a kormány. A tervekben volna is ráció, ha nem bukkannának fel mindenütt jól ismert személyek, akik körül azonnal megnő a pénzfelhajtó erő. Újabb innovatív iparág került a kormánykörök tömegvonzásába.

Közös tánccal üzennek a vendégeknek egy vecsési szálloda munkatársai

Közös tánccal üzennek a vendégeknek egy vecsési szálloda munkatársai

Müller Cecília: Ha így emelkednek a számok, újabb intézkedések jöhetnek

Müller Cecília: Ha így emelkednek a számok, újabb intézkedések jöhetnek

Újra kocka alakú számítógépet készít az Apple?

Újra kocka alakú számítógépet készít az Apple?