szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy év alatt közel ötmillió forintra bírságolta a MÁV csoportot az ITM Utasjogi és Piacfelügyeleti Főosztálya, de az Egyenlő Bánásmód Hatóságtól is érkezett büntetés.

Összesen 4,86 millió forintra büntette a MÁV csoportot 2020-ban az Innovációs és Technológiai Minisztérium Utasjogi és Piacfelügyeleti Főosztálya – derül ki a vasúttársaság adataiból. A MÁV honlapjára most került fel a vizsgálatok és ellenőrzések listája.

A legnagyobb, 1,25 millió forintos bírságot azért szabták ki, mert Pirtón és Soltvadkerten régi menetrend volt kint az állomáson. Istvántelek állomáson kilenc különböző alkalommal találta azt a piacfelügyelet, hogy nem volt hangos utastájékoztatás, emiatt összesen 2,2 millió forint bírság járt. Az, hogy Vácon egy ellenőrzésnél nem működött két lift, 500 ezres bírságot ért.

De nem csak a minisztérium büntette a vasúttársaságot. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság 150 ezer forintra bírságolta a céget, mert Dunakeszin a gyalogos-aluljáró nem akadálymentes.

Fizethetett a MÁV az után is, hogy egy augusztusi estén a vonat meghibásodása miatt néhány utas lekéste a csatlakozását, így Nagykanizsán kellett tölteniük az éjszakát. A cég az utasok 19 ezer forintos szállásköltségét egy békéltető testületi eljárás után novemberben megtérítette.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mihail Gorbacsov már nem magyarázkodik, csak mesél, amiről épp akar

Mihail Gorbacsov már nem magyarázkodik, csak mesél, amiről épp akar

Még két év: 2023-ra várja az összecsukható iPhone-t az Apple-elemző

Még két év: 2023-ra várja az összecsukható iPhone-t az Apple-elemző

Brüsszelben sem tudják, hátrányos-e a magyaroknak, hogy a vakcinaigazolásban nincs típus

Brüsszelben sem tudják, hátrányos-e a magyaroknak, hogy a vakcinaigazolásban nincs típus