szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az elmúlt húsz évben leginkább könyvet rendeltek az online piactéren.

November 20-án lett 20 éves a Vatera, az indulás óta 93 millió darab terméket adtak el csaknem 248 milliárd forint értékben – közölte az oldal.

A közleményük szerint az egymilliárdodik vaterás hirdetést 2021. január 12-én adták fel Győr-Moson-Sopron megyéből, a hetedik legaktívabb régióból a Vaterán, ami egyébként egy BMW 328-as oldtimer jármű 1:87-es méretarányú modellje volt.

Az elmúlt húsz évben jóval több (több mint 63 millió darab) fix áras termék fogyott az online piactéren, mint aukció keretében kínált (kevesebb mint 30 millió darab). Az összes eddigi eladás alapján a könyvek a legnagyobb számban eladott termékek a Vaterán, míg a Gyűjtemény alkategória a második legnépszerűbb, amelyben a numizmatikától kezdve a bakelitlemezeken át egészen a szalvétakollekciókig egy sor érdekes tárgy megtalálható.

Ezek a termékek fogytak a legnagyobb számban a Vaterán az elmúlt 20 évben:

1.            könyv

2.            gyűjtemény (bélyeg, szalvéta, lemez stb.)

3.            ruházat

4.            mobiltelefonok

5.            zene (a hanghordozók mellett kották is)

Az elmúlt húsz évben a legtöbb (több mint 1,8 millió darab, az összes 51 százaléka) hirdetés Budapestről érkezett, a második legtöbb Pest megyéből (közel 450 ezer darab, 13 százalék), a harmadik legaktívabb térség pedig Heves megye (több mint 164 ezer hirdetés, 5 százalékos arány), amelytől csak minimálisan maradt le Bács-Kiskun megye több mint 161 ezer darab hirdetéssel (amellyel szintén 5 százalék körüli a részesedése).

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Teljesen megújul a Vatera

Története legnagyobb átalakulásán megy keresztül a legnépszerűbb hazai online aukciós oldal: az Allegro Group által üzemeltetett Vatera felülete kívül-belül megújul.

hvg.hu Gazdaság

Behajtókat küld-e a Vatera 18 forint tartozás miatt?

Ettől egyelőre nem kell tartania azoknak, akiknek 300 forintnál kisebb adósságuk van, és azt eddig nem rendezték az aukciós portál felé. De a cég által kiküldött, akár több tízezer felszólító levélből azért az is kiolvasható, hogy az év végével a Vateránál is jobban örülnének annak, ha az a sok kicsi pénzmag náluk állna össze egy nagy méretű bevételi összeggé.

707 lóerős lett a Rolls-Royce 2,7 tonnás szabadidő-autója

707 lóerős lett a Rolls-Royce 2,7 tonnás szabadidő-autója

Kásler Miklós: Újabb szigorításokra lehet szükség

Kásler Miklós: Újabb szigorításokra lehet szükség

Előkerült egy 3500 éves használati utasítás arról, hogyan kell mumifikálni

Előkerült egy 3500 éves használati utasítás arról, hogyan kell mumifikálni