szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az újság szerint már meg is kötötték az üzletet, aminek részeként az európai szabályok miatt egy ideig nem veheti még nevére a lila-fehéreket.

A Blikk értesülése szerint már meg is kötötték azt az üzletet, amelynek részeként Garancsi István megveszi az Újpest FC-t a belga Roderick Duchatelet-től. Az újság azt is tudni véli, hogy mivel Garancsi már a MOL Fehérvár tulajdonosa is, hasonló módszerrel intézik a vásárlást, mint ahogy a Mészáros Lőrinc érdekköreibe került DVTK-nál tették: a pletykák szerint a 19. leggazdagabb magyar, a 73,4 milliárdos vagyonú, a BÁV-ot és Főtaxit is birtokló Nagy Elek, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke veheti át a klubot.

Ugyanakkor az is benne van a pakliban, hogy ez csak ideiglenes megoldás, ugyanis Garancsi eladhatja a fehérvári futballcsapatot, és akkor az európai szabályoknak megfelelően nevére is veheti a lila-fehéreket.

A vételár nagyjából 20 millió euró, azaz 7,2 milliárd forint.

A hírek szerint Fehérvárról visszatérne az Újpesthez ezer szállal kötődő Kovács Zoltán is a sportigazgatói pozícióba.

Az Újpest FC nem kívánt reagálni.

Duchatelet 2011-ben vette meg az újpesti focicsapatot, és bár a csődtől megmentette, ráadásul szinte egyedüliként piaci alapon működtette, az eredmények elmaradtak a várttól a két megnyert Magyar Kupa ellenére is. A klub környékéről a maradék szurkoló is elvándorolt, a környékről pedig akkor akarták először végleg kiátkozni, amikor a csapat hagyományos címerét is lecserélte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ilyen egy totálisan rosszul végződő izomautózás – videó

Ilyen egy totálisan rosszul végződő izomautózás – videó

Több régióban is elfogyott a vakcinatartalék Olaszországban

Több régióban is elfogyott a vakcinatartalék Olaszországban

A driftelés is tölti majd az AMG Mercedesek akkumulátorait

A driftelés is tölti majd az AMG Mercedesek akkumulátorait