szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Csúcstechnológiás autóalkatrészeket készít a Vitesco Technologies.

Csúcstechnológiás autóipari elektronikát és sebességváltó érzékelőket gyártó üzem nyílt Debrecenben – derül ki a Vitesco Technologies közleményéből. A cég azt írja, 2022 közepére 450 új munkahelyet hoznak létre, tovább erősítve Magyarország globális autóipari jelentőségét is.

A gyártóüzem 7000 négyzetméteres, és az összes hajtásrendszerhez – a teljesen elektromos autóktól a plug-in hibrideken át a villamosított belsőégésű motorral működőkig – készülnek benne berendezések. Az első jelentősebb Debrecenben készülő gyártás a fröccsöntő technológiával készülő sebességváltó-vezérlő lesz. A hagyományos eszközökhöz képest ezek könnyebbek és stabilabbak a Vitesco Technologies szerint, illetve számottevően kevesebb lépést is igényel a gyártásuk. Az elektronikus vezérlőrendszerek mellett a debreceni termelőüzem az elektromos mobilitás és a villamosítás számos más területét is lefedi, köztük a mild hibrideknél használható 48 voltos szíjhajtású indítógenerátorokat.

A Vitesco Technologies üzeme az LEED-tanúsítvány elérésére törekszik. A Vezető Szerep az Energetikai és Környezetvédelmi Tervezésben (Leadership in Energy and Environmental Design, LEED) az ökológiai építkezés osztályozására 1998-ban az amerikai zöld építési tanács által létrehozott rendszer. 2019 májusában a tervezés és a szerkezet már előzetes tanúsítványt kapott, a végleges tanúsítványt 2021. március végére várják.

Azt is írják, hogy az üzem rugalmas tervezésű, önvezető szállító robotokkal a gyártócsarnokban, intelligens raktárkezelési rendszerrel, számítógép-vezérelt karbantartási rendszerekkel és más automatizált épületfunkciókkal.

A beruházás a cég szerint összesen mintegy 100 millió eurós (hozzávetőleg 35,9 milliárd forintos).

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kitört a kriptoláz az Atarinál, játékokat is lehet majd venni a digitális pénzekből

Kitört a kriptoláz az Atarinál, játékokat is lehet majd venni a digitális pénzekből

Szijjártó: Egyelőre nem számol a kormány a két új keleti vakcinával

Szijjártó: Egyelőre nem számol a kormány a két új keleti vakcinával

Bűnbakok a magyar kormány szemében, de az EU szabadságzónát kínál a melegeknek

Bűnbakok a magyar kormány szemében, de az EU szabadságzónát kínál a melegeknek