szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A vezérigazgató és a pénzügyi vezető is új titulust kaptak. Teljesen hivatalosan, a tőzsdefelügyelethez bejelentve.

Március 15-ei hatállyal új titulust hozott létre a Tesla, amelyet Elon Musk alapító-vezérigazgató visel – derül ki egy teljes egészében hivatalos, az amerikai tőzsdefelügyeletnek megküldött beadványból. Elon Musk hivatalos címe a cégben immár a „Tesla technokirálya”. A beadvány szerint Musk emellett megtartja vezérigazgatói posztját.

Nem csak Musk kapott új, menő titulust, hanem Zach Kirkhorn pénzügyi vezető is, aki immár kincstárnok. Vagyis angolul Master of coin – a titulus a Trónok harca fantasy-sorozatból lehet ismerős, illetve utalhat arra is, hogy a Tesla nemrég bődületesen bevásárolt a Bitcoin nevű kriptovalutából.

Mivel az új titulusoknak az ég egyadta világon semmi gyakorlati jelentősége nincs, biztosra vehető, hogy marketingfogásról van szó. Vagy esetleg csak poénról. Elon Musk személyiségétől egyik sem áll távol, a legvalószínűbb, hogy egyszerre poén és kiváló marketingfogás.

A Tesla részvényeinek értéke az elmúlt hetekben jelentősen csökkent - a cég értéke ennek ellenére még mindig messze meghaladja bármelyik másik autógyártóét, és amúgy eszközeinek, gyártókapacitásának stb. értékét is. Egyes elemzők szerint a cég részvényei ezért magasan túlértékeltek. Ugyanakkor tagadhatatlan, hogy a Tesla jelenleg a legnagyobb szereplő az elektromos autók és az akkumulátorok rohamosan növekvő piacán.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!