szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Schwartz csoport a hulladék- és vízgazdálkodással foglalkozó Suez érdekeltségeiből vásárolt, több európai országban is.

Bevásárolt a Lidlt is tulajdonló Schwartz csoport a hulladék- és vízgazdálkodással foglalkozó francia Suez vállalat érdekeltségeiből több országban is – írja a Haszon. A lap szerint a Suez 1,3 milliárd dollárért – több mint 390 milliárd forintnyi összegért – kínálta eladásra a luxemburgi, a németországi, a lengyelországi és a hollandiai újrahasznosító részlegeit. A vevő a Schwarz „PreZero" környezetvédelmi részlege lett.

A napokban az EU is jóváhagyta az ügyletet. Versenyjogi aggályok miatt az Európai Bizottság abban állapodott meg a német vásárlóval, hogy a Suez hollandiai csomagolóüzemeit tovább értékesíti. A Suez műanyag újrahasznosítási és veszélyes hulladékkezelési tevékenységei nem képezték az üzlet részét.

Az 1930-ban alapított Schwarz Csoport közel 140 milliárd dolláros éves bevétellel és nagyjából 500 ezer alkalmazottal büszkélkedhet. A Lidl mellett a Kaufland kiskereskedelmi láncot is magáénak tudhatja a csoport.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Vállalkozás

Ezreket bocsát el a FedEx Európában

A FedEx gyorsposta szolgáltató vállalat a következő években több ezerrel csökkenti alkalmazottai számát Európában az amerikai tőzsdefelügyeletnek benyújtott jelentés alapján.