szerző:
Lengyel Miklós
Tetszett a cikk?

Lerontották az óriási amerikai pénzintézet fenntarthatósági minősítését azt követően, hogy megbukott a labdarúgó Európai Szuperliga ötlete – írja a londoni The Guardian.

3,25 milliárd dollárral pénzelte volna a JP Morgan a Szuperligát, melyben 6 angol, 3–3 olasz és spanyol futball klub szerepelt volna. Az európai futballkluboknak egyenként 2–300 millió eurós bónuszt is igért az amerikai bank.

Az ötlet azonban mindössze két nap utána megbukott, miután előbb az angol klubok, majd szép lassan a többiek is szinte kivétel nélkül bejelentették, hogy kilépnek a végül el sem indult sorozatból.

Ennek következtében A Standard Ethics, amely a hitelminősítő intézetek mintájára a vállalatok fenntarthatóságát osztályozza most „megfelelőről” „nem megfelelőre” módosította a JP Morgan besorolását. A cég szerint a terv alapból sok sebből vérzett, annak létrehozása pedig szembe ment volna a fenntarthatósággal kapcsolatos bevált gyakorlatokkal, sztenderdekkel, illetve a részvényesek érdekeivel is – ennek részleteibe azonban nem mentek bele.

Egy jó cégnél a hírnév minden – hangsúlyozta Jamie Dimon, a JP Morgan főnöke amikor ismertette az éves jelentést a hónap elején. A mostani lépést azonban nem kommentálta a The Guardian megkeresésére.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!