szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az oltásra való regisztrációra szólítják fel közleményükben a vállalkozásokat.

Egy fizetett szabadnapot biztosítsanak a vállalkozások a vakcinát kérő és megkapó munkavállalóik számára – ezt javasolja a hazai vállalkozások számára a Magyar Bankszövetség és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. A teljes átoltottság érdekében benyújtott ajánlás szerint ez a szabadnap lehetne az oltás napján vagy azt követően is.

A két szervezet közös közleményében felhívja a figyelmet arra, hogy a koronavírus ellen az egyetlen hatásos fegyver az oltás, ezért minden vállalkozást arra kérnek, hogy regisztráljanak, ha eddig nem tették meg, ezzel is segítve a gazdaság mielőbbi újraindítását.

A kormány egyelőre hirdetési kampánnyal igyekszik rábírni az embereket arra, hogy minél többen oltassák be magukat. Gulyás Gergely a múlt heti kormányinfón azzal kapcsolatos kérdésünkre, elképzelhetőnek tartja-e a kabinet, hogy Szerbiához hasonlóan pénzzel ösztönözze az oltási kedvet, úgy válaszolt, pénzbeli ösztönző az, hogy a kormány a befizetett adókból biztosítja a vakcinákat, más nem lesz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!