szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A külügyminiszter örült, hogy a megnyitón ott van több nagykövet felesége, abban bízott, ők majd vásárlókká is válnak.

"Fontos, hogy legyenek olyan magyar társaságok, amelyek nemcsak Magyarországon, hanem a nemzetközi piacokon is sikeresek" – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Londonban, az állam által is támogatott magyar divatipari vállalkozás, a Nanushka üzletének megnyitóján. Szijjártó Péter külön üdvözölte a helyszínen Magyarország, Lengyelország és Ciprus londoni nagyköveteinek feleségeit, akik – reményei szerint – “vásárlóivá válnak” az üzletnek.

Baldaszti Péter, a Nanushka Zrt. igazgatósági elnöke pedig arra emlékeztetett hogy Sándor Szandra magyar ruhatervező, a Nanushka márka alapítója és kreatív igazgatója annak idején Londonban sajátította el képességeit a divat világában, miközben pincérnőként dolgozott. Hozzátette: Sándor Szandra sikere a bizonyíték arra, hogy érdemes Magyarországról kiépíteni a semmiből egy vállalatot, egy globális márkanevet.

Baldaszti Péter emlékeztetett, hogy 2016 őszén, amikor a Nanushka-vállalat egymillió eurót ért, a magyar Eximbank alapja befektetett a cégbe, amely 2018-ban megnyitotta az első üzletét Budapesten, egy évre rá New Yorkban is megjelent, most pedig Londonban is megnyílik a Nanushka zászlóshajóüzlete. Hangsúlyozta: azok a vállalatok, amelyek elég bátrak és erősek, hogy növekedni tudjanak, azok lesznek a járványt követő új gazdaság győztesei.

(Kiemelt képünkön: Szijjártó Péter miniszter, valamint a Nanushka Zrt. részéről Baldaszti Péter és Gubicza Ágoston megnyitja a Nanushka új londoni üzletét 2021. május 28-án. Forrás: Szijjártó Péter Facebook-oldala)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!