Többet és drágábban eszünk az étlaptrükkök miatt – minden vendéglátósnak ismerni kellene a gasztrofizikát
 

Többet és drágábban eszünk az étlaptrükkök miatt – minden vendéglátósnak ismerni kellene a gasztrofizikát

Magyarországon még gyerekcipőben jár a gasztrofizika és a menu engineering, Amerikában viszont már évtizedek óta külön szakmának számítanak. Az „étlapmérnökök” úgy tervezik meg a vendégek kezébe kerülő menüt, hogy azzal tartalmas üzeneteket közvetítsenek, illetve befolyásoljanak az ételválasztásban, és persze fokozottabb költésre, valamint visszatérésre bátorítsanak.

Daczi Dóra Daczi Dóra








Nagyon jó hírt kaphatnak nemsokára a katások
 

Nagyon jó hírt kaphatnak nemsokára a katások

Jövőre várhatóan tovább emelkedik az alanyi adómentesség árbevételi határa, aminek köszönhetően még több vállalkozás állíthat ki áfamentes számlát. A legtöbbet a katás adózók profitálhatnak a változással.

MTI MTI