Kiosztották a Brit Awards díjait: Lady Gaga tarolt - videó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu

Triplázott Lady Gaga: a Brit Awards három kategóriájában jelölték, mindháromban nyert. Díjat kapott Lilly Allen és Dizzee Rascal is, az év külföldi férfi énekese Jay-Z lett.

A legrangosabb brit könnyűzenei elismerés idei, 30. díjkiosztó gáláján a londoni Earl's Court rendezvénycsarnokban Lady Gaga vehette át az év legjobb külföldi énekesnője, az év külföldi felfedezettje, valamint - a The Fame című lemeze után - az év legjobb külföldi albuma díját kedd este.

A „hazaiak” közül Dizzee Rascal és Lilly Allen kapta az év legjobb férfi és női előadójának járó elismerést. Előbbi az e kategóriában szintén jelölt Robbie Williamst is megelőzte, utóbbi karrierje első Brit Awards-díjával távozhatott. Robbie Williams különdíjban részesült a brit zenei élethez adott kiemelkedő hozzájárulásáért.

A régi nagy „öregek” közül az Oasis külön elismerést kapott: a (What's the Story) Morning Glory című album a Brit Awards történetének legjobb lemeze lett. A szobrocskát a banda nevében Liam Gallagher vette át, és ugyanazzal a mozdulattal a közönség közé hajította. Öccse, Noel nem jelent meg a rendezvényen; igaz, ő már tavaly, egy európai turné kellős közepén otthagyta a manchesteri bandát, mondván: elege van és távozik, mivel képtelen Liammel együtt dolgozni.

Az év külföldi férfi énekese Jay-Z - Bruce Springsteent és Eminemet megelőzve -, az év brit felfedezettje a JLS, míg a legjobb brit együttes a Kasabian lett.